Finans Nyhet

Nomineringarna till Årets Advokatbyrå

Taggar i artikeln

Regi
Publicerad
Uppdaterad

I år arrangeras Årets Advokatbyrå för nionde året i rad och bland årets nominerade byråer finns bland annat förra årets vinnare Delphi. Strävan att agera samarbetspartner och en prestigelös attityd är bidragande orsaker till kundnöjdheten anser två av de nominerade byråerna.

Miriam Istner-Byman

Årets Advokatbyrå är Sveriges största klientstudie för advokatbyråer specialiserade inom affärsjuridik och genomförs av Regi Research & Strategi.

– Vi har genomfört drygt 1.000 kundintervjuer bland köpare av affärsjuridik. Årets studie visar på att kundnöjdheten ökar i branschen, generellt sett. Däremot ser vi att kunderna efterfrågar en högre grad av digitalisering och även prisvärdhet är en fortsatt aktuell fråga, säger Ylva Gnosse, ansvarig för Årets Advokabyrå på Regi, till Realtid.se.

Martin Taranger, CEO på Morris Law menar att byråns affärsmodell är en bidragande orsak till deras nominering.

Annons

– Vår affärsmodell består i huvudsak av tre hörnstenar; kundfokus, företagskultur och digitalisering. Det är kärnan i allt vi gör. Vi hämtar inspiration från andra branscher än advokatbranschen. Att jag som icke-advokat är vd är ett sådant exempel. Vi vill förändra branschen och har tålamodet att jobba med små steg för att uppnå stora förändringar. Genom att ha ett gediget kundfokus, en prestigelös attityd och duktiga och innovativa medarbetare har vi lyckats behålla vår identitet och erbjuda våra kunder kvalitet trots en snabb tillväxt.

David Aversten, Managing Partner på advokatfirman Delphi, lyfter fram strävan att agera samarbetspartner till klienten som en bidragande orsak till deras nominering. 

– Vi strävar efter att vara samarbetspartners till våra klienter snarare än leverantörer och strävar alltid efter att bygga en långsiktig relation genom att vara kommersiella, engagerade, och proaktiva. Delphis affärsmässighet och förmåga att förstå klientens verksamhet och rådgivning som är anpassad till det, är något som jag tror utmärker Delphi som firma och något som vi får höra i utvärderingar från våra klienter. Något annat vi ofta får höra i utvärderingar från våra klienter är att de uppskattar att vi arbetar med seniora team och att våra seniora rådgivare är väldigt aktiva i uppdragen. Det faktum att vi enbart erbjuder specialistrådgivning och arbetar med klienter som behöver hjälp inom komplex juridik och komplexa affärer innebär att vi utmanas och utvecklas hela tiden.
 Vilka trender ser du i juristbranschen?

Annons

– Det vi har sett sedan många år tillbaka är att det dyker upp nya juridiska områden, klienterna har blivit bättre köpare och konkurrensen blir bara hårdare och hårdare. Klienterna blir också mer och mer globala och med det följer krav på ökad tillgänglighet. En annan trend är att advokatbyråerna måste modernisera sig och anpassa sig till en värld i ständig förändring och digitalisering. Vi kommer fortsätta utveckla våra tjänster och vårt arbetssätt för att se till att vi alltid är relevanta och proaktiva i ett samhälle och näringsliv där förändring och digitalisering sker allt snabbare, säger David Aversten till Realtid.se.
 Nomineringarna är följande:
 KATEGORI 25-99 miljoner kronor:

LINDSKOG MALMSTRÖM
MARLAW
MORRIS LAW
 KATEGORI 100-199 miljoner kronor:

BAKER MCKENZIE
FYLGIA
LINKLATERS
 KATEGORI 200+ miljoner kronor:

Annons

DELPHI
LINDAHL
MANNHEIMER SWARTLING
MAQS ADVOKATBYRÅ
SETTERWALLS
 STORA KLIENTPRISET:

DELPHI
LINDAHL
MANNHEIMER SWARTLING
MAQS ADVOKATBYRÅ
SETTERWALLS
 – I årets studie har vi tagit tempen på framtidens utveckling av advokatbranschen och vilka områden som kunderna anser vara centralt framöver. Det är tydligt att det finns ett behov av en ökad digitalisering och modernisering, vilket också kommer att vara avgörande för landets affärsjurister kommande år, säger Ylva Gnosse. Vinnaren utses vid ett event den 24 januari. Läs mer här.

Annons