Nevs sparkar 300 personer – bolaget går in i viloläge

Taggar i artikeln

Elbilar Evergrande Nevs
Publicerad
Uppdaterad

Fordonstillverkaren Nevs i Trollhättan varslar idag 320 av sina 340 anställda om uppsägning. Samtidigt meddelar Nevs att den planerade försäljningen av bolaget inte blir av, och att man därför går in i viloläge för att spara pengar.

Anders Frick

I förra veckan fick Nevs vd Stefan Tilk sparken av ägarbolaget, det kinesiska fastighetskonglomeratet Evergrande. Istället har 39-åriga Nina Selander tagit över som vd.

Idag vid lunchtid kom beskedet att 320 av Nevs 340 anställda varslas om uppsägning. Varslet kom som en konsekvens av att den planerade försäljningen av Nevs inte blir av.

”Vi har under de senaste månaderna tecknat bindande så kallade tillgångsköpsavtal. Men tyvärr uppfyllde inte köparna sin del av avtalen och genom att inte lämna de överenskomna betalningarna innan de överenskomna tidsfristerna. Därför slutfördes inte affärerna och för att kunna sälja delar av tillgångarna var vi tvungna att slutligen avsluta affärerna”, skriver Nevs i ett pressutskick.

Annons

För att spara pengar går Nevs därför in i ett så kallat viloläge – detta för att undvika en formell konkurs. All utveckling och produktion stoppas tills vidare.

”För närvarande pågår förhandlingar med fackföreningarna för att ge alla våra anställda stöd och juridisk rådgivning för alla som påverkas i den process som kommer att pågå under de följande sex månaderna”, skriver Nevs.

Förra gången Nevs varslade var i augusti 2021 och även då handlade det om 300 personer.

Annons
Annons