Nevs elbilsprojekt säljs till libanesisk startup

Taggar i artikeln

Nevs
Publicerad
Uppdaterad

Startupbolaget EV Electra från Libanon köper Emily GT och Pons-projekten från Nevs i Trollhättan. ”Det är fantastiskt att vi har hittat en köpare som ser värdet i arvet från de klassiska bilar som byggts och utvecklats i Trollhättan under åren”, säger Nevs vd Nina Selander.

Realtid.se

EV Electras övertagande av projekten sker efter långa förhandlingar och säkrar båda projektens framtid i Trollhättan. EV Electra etablerar ett nytt dotterbolag i Sverige för att understryka sitt engagemang för att utveckla och tillverka projekten lokalt.

EV Electra Ltd, tillkännagav nyligen ett Letter of Intent gällande en reverse merger för att ta bolaget publikt. Företaget kommer snart att börja montera sina första bilar vid företagets anläggning i Turkiet.

”Det kommer att rulla ut bilar från Trollhättan igen. Vi gjorde detta förvärv fullt medvetna om att det kommer att behöva full backning hela vägen från utveckling till storskalig produktion”, säger EV Electras VD och grundare Jihad Mohammad i ett pressmeddelande.

Annons

”Jag är en stark anhängare av in-houselösningar och starka balansräkningar. Jag ser också att Trollhättan har de människor som kan förverkliga våra visioner. Förvärvet av PONS- och Emily-projekten är en avgörande milstolpe i vår strävan efter innovation och hållbarhet. Vi är väldigt glada över att få påbörja denna resa.”

Ytterligare detaljer om utveckling, produktionstidslinjer och anställningsprocesser kommer att kommuniceras efterhand. Noterbart är att Emily GT kommer att behålla sitt modellnamn som EV Electra Emily GT.

Nina Selander, VD för NEVS, uttryckte sin glädje över nyheten och betonade vikten av kontinuitet och skandinavisk identitet:

Annons

”Dagens besked är underbart. Engagemanget för att ha verksamheten i Trollhättan handlar inte bara om den lokala närvaron utan säkerställer också våra projekts unika identitet. Vi är två företag som förverkligar gemensamma drömmar och det är ett avgörande ögonblick för både NEVS och EV Electra.”

Förutom Libanon så har EV Electra även kontor i Turkiet, Kanada, Tyskland, Italien och Nederländerna.

Annons