Finans Nyhet

Nasdaqveteran och AMF-vd stärker miljardsatsande Rebellion

Taggar i artikeln

Rebellion Serendipity
”Planen är att nå ett rörelseresultat på 1 miljard kronor år 2025, vilket vi kommer att nå om vi fortsätter att takta på som vi nu gör”, säger Amin Omrani till Realtid.
Publicerad
Uppdaterad

”Planen är att nå ett rörelseresultat på 1 miljard kronor år 2025, vilket vi kommer att nå om vi fortsätter att takta på som vi nu gör”, säger Amin Omrani till Realtid.

Anders Frick

Rebellion förvärvar bolag brett inom infrastruktur, industri och handel. Bolagsgruppen består idag av elva bolag och man tillträder ytterligare två bolag under maj och juni. Nu ska Rebellion att accelerera ytterligare och har därför tagit in 200 miljoner kronor i en kapitalrunda samt 750 miljoner kronor genom en obligation med ett ramverk på 1 miljard kronor.

Bland investerarna bakom den nya kapitalrundan finns bland annat Saeid Esmaeilzadeh som genom sitt Esmaeilzadeh Holding sedan tidigare äger 40 procent av Rebellion. Andra namnkunniga investerare i nyemissionen är Fredrik Holmström, grundare av Magnolia Bostad och Holmströmgruppen, samt den tidigare Triton-partnern Magnus Lindquist.

Svenska Schakt & Bergshantering samt ABTOT Mark och Anläggning är två exempel på bolag som ingår i Rebellion idag, och när Realtid ringer så befinner sig Amin Omrani, grundare och vd, i Norrköping för att scouta ytterligare investeringar.

Annons

– Med de elva bolag som vi har idag så omsätter vi 580 miljoner kronor och om vi även inkluderar de bolag som vi har nu tecknat en avsiktsförklaring med så blir siffran 730 miljoner kronor, säger Amin Omrani till Realtid.

Han har själv en bakgrund med tio år inom Serendipity-gruppen, varav fyra år som vd. Dessutom har han två gånger utsetts till en av Sveriges supertalanger. För närvarande äger han 55 procent av Rebellion via bolag.

Nyligen förstärkte Rebellion styrelsen med Nasdaqveteranen och styrelseproffset Annika Poutiainen samt Mats Hederos, tidigare vd för AMF Fastigheter. Planen framöver för Rebellion är att fortsätta tillväxtresan, inklusive en börsnotering inom två år.

Annons

– Planen är att nå ett rörelseresultat på 1 miljard kronor år 2025, vilket vi kommer att nå om vi fortsätter att takta på som vi nu gör, säger Amin Omrani till Realtid.

 

Annons