Money talks? Credit Suisse delar ut 300 miljoner dollar i bonus

Taggar i artikeln

Credit Suisse
Publicerad
Uppdaterad

Credit Suisse Group delade ut mer än 300 miljoner dollar på en enda månad i ett försök att behålla toppbankirer.

Realtid.se

Den schweiziska banken har beviljat uppskjutna belöningar på totalt 289 miljoner franc (304 miljoner USD) sedan slutet av juni, enligt senaste kvartalsrapporten. Det rapporterar Bloomberg.

Det kan jämföras med retentionsbetalningar på 395 miljoner franc under hela förra året, när banken hukade efter de dubbla misslyckandena av klienten Archegos Capital Management och partnern Greensill Capital.

De senaste betalningarna kommer när Credit Suisse rapporterade sin tredje raka kvartalsförlust och ersatte sin verkställande direktör, vilket täckte två år av ledningsförändringar. Oron har lett till en stort tapp av talang när nyckelbankirer har valt att gå till rivaler.

Annons

Under de senaste 18 månaderna har mer än 60 tungviktare har hoppat av till konkurrenter och kunder, vilket komplicerat den schweiziska bankens förmåga att konkurrera om lukrativa fusions- och förvärvsavgifter.

I ett försök att behålla talang introducerade Credit Suisse en ny bonusstruktur tidigare i år med återbetalningsbestämmelser som såg till att direktörers och verkställande direktörers omedelbara kontantbetalning ökade.

Credit Suisse betalde ut 40 miljoner franc i bonus eller mindre under vart och ett av 2020, 2019 och 2018, enligt tidigare årsrapporter.

Annons
Annons