Karriär & ledarskapNyhet

Michael Treschow och Jens Nielsen blir hedersdoktorer

Näringslivsprofilen Michael Treschow har utsetts till hedersdoktor. Foto: Johan Wingborg
Publicerad
Uppdaterad

Näringslivsprofilen Michael Treschow och professor Jens Nielsen har utsetts till nya hedersdoktorer vid Sahlgrenska akademin.

 

 

 

 

 

Annelie Sandström

– Vi är mycket stolta och glada över att få knyta två mycket framstående, och för Sahlgrenska akademin viktiga personer, till oss som hedersdoktorer. Båda våra hedersdoktorer har ett starkt engagemang i frågor som rör life science, vilket bidragit till att stärka detta område i vår region, kommenterar professor Agneta Holmäng, dekan och ordförande för Sahlgrenska akademins fakultetsstyrelse, i ett pressmeddelande.

Näringslivsprofilen Michael Treschowhar haft en lång och framgångsrik yrkesbana som företagsledare. Han avslutade nyligen sina uppdrag som styrelseledamot i Knut och Alice Wallenbergs stiftelse och ordförande i Wallenberg Investments AB, där han spelat en viktig roll i utvecklingen av Sverige som forskarnation.

Sahlgrenska akademins styrelse lyfter särskilt fram hur Michael Treschow, i egenskap av styrelseledamot i GoCo Development, medverkat i utvecklingen av GoCo Health Innovation City i anslutning till AstraZeneca i Mölndal, en satsning som väsentligt stärker life science-området i Göteborgsregionen. Michael Treschow har även spelat en avgörande roll för att hjälpa Göteborgs universitet att etablera OligoNova Hub – en nationell infrastruktur för utveckling av nya typer av oligonukleotid-baserade läkemedel.

Annons

Professor Jens Nielsen bedriver världsledande forskning som gör det möjligt att koppla ihop storskalig dataanalys med medicinskt viktiga frågeställningar, framgår av pressmeddelandet.

Annons