Maria Hedengren avgår som vd för Readly

Taggar i artikeln

Maria Hedengren Readly
Maria Hedengren, ReadlyMaria Hedengren, Readly
Maria Hedengren avgår som vd för Readly. Foto: Magnus Glans
Publicerad
Uppdaterad

Maria Hedengren och styrelsen har gemensamt kommit överens om att Readly är i ett skede där en ny vd ska rekryteras – en process som startar omedelbart.

Realtid.se

Maria Hedengren har varit vd sedan 2019. Året efter ledde hon Readly genom en kapitalanskaffning och börsintroduktion, med en notering av aktien på Nasdaq Stockholm.

Aktien har haft en mycket negativ utveckling på börsen sedan noteringen i september 2020. Jämfört med teckningskursen är aktien ned 72,6 procent.

Maria Hedengrens sista dag som vd är den 31 januari då hon formellt lämnar över till den tillförordnade vd:n Mats Brandt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

– Jag är glad att Mats Brandt var tillgänglig att komma ombord som tillförordnad vd med så kort varsel. Hans erfarenhet som vd för digitala företag som Euroflorist och Hemnet, och i ledande roller för Live Nation Entertainment, även internationellt, kommer att komma till stor nytta i nästa steg i den spännande utvecklingen för Readly, säger Patrick Svensk, styrelsens ordförande, i en skriftlig kommentar.

Maria Hedengren har tolv månaders uppsägningstid, allt enligt anställningsavtalet.

Annons