Wendela Hårdemark, Olof Wetterling, Anna Eidvall, Martin Folke och Katrin Troedsson. Foto: Elvira Glänte
Juridik

Maqs växlar upp med nya lokaler och nya delägare

Advokatbyrån Maqs drar nu igång sin verksamhet i Stockholm i nya lokaler. Fyra nya delägare som rekryterats utifrån kommer att ansluta till verksamheten vid årsskiftet.

Uppdaterad 2019-12-03
Publicerad 2019-12-02

I slutet av sommaren förra året valde delägarna i Stockholm att avsluta sitt samarbete. Men Maqs beslutade att fortsatt ha en stark förankring i Stockholm. Verksamheten integreras i det utvecklingsarbete som pågår inom byrån. Syftet ska vara att skapa en tydligare ledarstyrd organisation med gemensamma värderingar, bland annat baserat på hållbarhet och digitalisering. Arbetet har resulterat i ett nytt kontor på Hamngatan 13 och fyra nya delägare som inte tidigare arbetat på byrån.

– Det hade varit ett alternativ att direkt göra ett samgående med en mindre Stockholmsbyrå som tar på sig vår hatt. Men vi ville handplocka kandidater som har samma värderingar som oss. För oss är det viktigt att Maqs-andan får vara styrande för vår verksamhet. Nu har vi rekryterat fyra mycket kompetenta personer med olika profiler, men som kompletterar varandra och som delar vår affärsidé, säger Katrin Troedsson, Managing Partner på Maqs.

Fler rekryteringar planeras men detta är de nya delägarna:

Wendela Hårdemark har lång erfarenhet inom tvistlösning, speciellt rörande patent och andra immaterialrättsliga frågor, och lämnar löpande rådgivning inom dessa rättsområden. Hon kommer närmast från Vinge.

Olof Wetterling har bred erfarenhet bland annat från arbete med nordiska och internationella banker och private equity-fonder inklusive leverage finance, corporate lending och fastighetsfinansiering. Han kommer senast från Linklaters Advokatbyrå.

Anna Eidvall är specialiserad inom affärsjuridik med fokus på dataskydd. Hennes erfarenhet inkluderar bland annat att råda klienter i dataskyddsrelaterade frågeställningar. Hon kommer senast från Kompass Advokat och har tidigare varit på Mannheimer Swartling.

Martin Folke har mer än tio års erfarenhet av såväl nationella som gränsöverskridande företagsförvärv, kapitalinjektioner och bolagsrättsliga frågor som uppkommer i transaktioner. Han har även biträtt riskkapitalbolag och industriella aktörer samt ett flertal startup- och scaleup-bolag inom en rad olika branscher. Martin Folke kommer senast från Baker McKenzie och har även arbetat på Vinges kontor i Stockholm.

– Maqs har under flera år rankats som Sveriges mest moderna advokatbyrå och vi har ambitionen att fortsätta den utvecklingen. Verksamheten i Stockholm ingår som en del av vår vision att skapa en organisation med tydliga gemensamma värderingar som genomsyras av ett inkluderande förhållningssätt, både externt och internt, och som har ett fokus kring bland annat hållbarhet, digitalisering och ökad kundnytta, säger Katrin Troedsson.

Platsannonser