Mäklarsamfundets vd avgick med omedelbar verkan – han tar över

Taggar i artikeln

Mäklarsamfundet
Jonas Rosén (till vänster) har fått lämna sitt uppdrag som vd för Mäklarsamfundet med omedelbar verkan. Björn Wellhagen (till höger) har gått in som tf vd.Jonas Rosén (till vänster) har fått lämna sitt uppdrag som vd för Mäklarsamfundet med omedelbar verkan. Björn Wellhagen (till höger) har gått in som tf vd.
Jonas Rosén (till vänster) har fått lämna sitt uppdrag som vd för Mäklarsamfundet med omedelbar verkan. Björn Wellhagen (till höger) har gått in som tf vd.
Publicerad
Uppdaterad

Mäklarsamfundets styrelse har utsett Björn Wellhagen till tillförordnad vd och koncernchef för Mäklarsamfundet. Detta efter att ordinarie vd och koncernchef Jonas Rosén lämnat sitt uppdrag med omedelbar verkan. Rekryteringen av en ny ordinarie vd har inletts.

 

Realtid.se

Björn Wellhagen, som tidigare arbetat som ordinarie vd och koncernchef för Mäklarsamfundet, har utsetts till tillförordnad vd och koncernchef av Mäklarsamfundets styrelse. Detta efter att vd och koncernchef Jonas Rosén lämnat sitt uppdrag. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Mäklarsamfundets styrelse är enig i att Jonas Rosén inte har den profil som behövs för att ta branschorganisationen så väl som koncernens bolag in i framtiden. Mot den bakgrunden har en tillförordnad vd med god kännedom om organisationen nu utsetts och rekrytering av en ordinarie vd inletts, säger Anders Edmark, styrelseordförande Mäklarsamfundet i en skriftlig kommentar.

Mäklarsamfundet är Sveriges största bransch- och medlemsorganisation för fastighetsmäklare. Cirka 86 procent av alla registrerade fastighetsmäklare i landet är medlemmar i Mäklarsamfundet.

Annons
Annons