Finans Nyhet

Lyxretrobolaget A Retro Tale fyller på med H&M-pengar

Taggar i artikeln

H&M
”Deras engagemang för att revolutionera marknaden för onlineshopping av vintage och second-hand i kombination med deras fokus på cirkulärt mode ligger i linje med våra egna ambitioner att bidra till omställningen till en mer hållbar modeframtid”, säger Erik Karlsson (till höger), Head of H&M Group Ventures. Gruppbilden: Daniel Tidebrink, Tobias Jonnarth, Niclas Jansson och Kent Eskilsson.
Publicerad
Uppdaterad

Retro Tale, en e-handlare av vintage-produkter inom lyxsegmentet tar in 23,8 miljoner kronor för att öka sortimentet och accelerera tillväxtresan. Målsättningen är att bli störst i Europa. Samtidigt rekryterar bolaget Daniel Tidebrink som ny vd.

 

 

Realtid.se

Nya investerare i A Retro Tale är H&M Group Ventures som blir ledande investerare i denna runda, Leo Vegas grundare Gustaf Hagman, samt befintlig delägare (och styrelseordförande) Kent Eskilsson. Enligt bolagets egen uppskattning innebär det en värdering på drygt 100 miljoner kronor.

–Vi ser fram emot att tillsammans med våra nya partners H&M och Gustav Hagman göra A Retro Tale till det självklara valet för lyxprodukter i hela Europa, säger Kent Eskilsson, delägare och styrelseordförande A Retro Tale i en skriftlig kommentar.

A Retro tale grundades i Stockholm 2017 av Niclas Jansson och 2018 gick Kent Eskilsson in som medgrundare och tillförde då kapital och lång erfarenhet av att bygga digitala tjänster. 2019 klev sedan Tobias Jonnarth in som har lång erfarenhet av digital utveckling och var med och byggde plattformen som idag är A Retro Tale.

Annons

A Retro Tale är en onlinebutik baserad med bas i Stockholm. Affärsidéen är vintage och second-hand modeaccessoarer från världens mest exklusiva och berömda modehus så som Chanel, Hermes, Louis Vuitton, Cartier, Rolex med flera. Och till skillnad från andra återförsäljare på second-hand marknaden äger A Retro Tale 100 procent av alla sina produkter.

Ett team på A Retro Tale jobbar med att hitta och köpa in produkter som i sin tur äkthetskontrolleras av extern part för att sedan säljas på A RetroTale.com.

Den egna hemsidan lanserades 2019 och sedan dess har man mer än dubblerat omsättningen varje år. 2023 siktar man på att nå en omsättning på 70 miljoner kronor.

Annons

Huvudsyftet med kapitalinjektionen är att snabbt utöka sortimentet och köpa in produkter för att skala upp affären, över hela Europa. Samtidigt som man får in nya partners med stor kunskap och kraft, och inte minst blir en del av H&M:s attraktiva portfölj.

–Vi är glada över möjligheten att få leda denna investeringsrunda och samarbeta med det dedikerade och passionerade teamet bakom A Retro Tale. Deras engagemang för att revolutionera marknaden för onlineshopping av vintage och second-hand i kombination med deras fokus på cirkulärt mode ligger i linje med våra egna ambitioner att bidra till omställningen till en mer hållbar modeframtid, säger Erik Karlsson, Head of H&M Group Ventures i en skriftlig kommentar.

Investerare i A Retro Tale:
•   H&M Group Ventures. https://hmgroupventures.com/about-us/
•   Gustaf Hagman är svensk företagsledare och entreprenör som bland annat har grundat Leo Vegas AB.
•   Kent Eskilsson är entreprenör som bland annat har grundat lägenhetsbyte.se och nescap.se. Kent är också styrelseordförande i A Retro Tale.

Annons

Styrelse A Retro Tale:
Styrelsen består idag av Kent Eskilsson (styrelseordförande) och Niclas Jansson och Tobias Jonnarth som styrelseledamöter. Styrelsen kommer utökas med nya ledamöter inför 2024.

Annons