Lundin Mining köper gruva i Chile

Taggar i artikeln

Lundin Mining
Lundin petroleumLundin petroleum
Publicerad
Uppdaterad

Gruvbolaget Lundin Mining blir ny majoritetsägare i den chilenska koppargruvan Caserones.

Finwire

Bolaget aviserar detta efter att ha ingått bindande avtal med JX Nippon Mining & Metals och vissa av dess dotterbolag om att förvärva 51 procent av det utestående kapitalet i SCM Minera Lumina Copper Chile som driver Caserones-gruvan.

Lundin Mining betalar en förskottsbetalning på 800 miljoner dollar för andelen, samt ytterligare 150 miljoner dollar vilka kommer att betalas ut i form av delbetalningar under en sexårsperiod.

Lundin Mining har också säkrat rättigheten att förvärva ytterligare upp till 19 procent av Caserones för 350 miljoner dollar under en femårsperiod som startar på första årsdagen av att transaktionen stängt. Transaktionen förväntas stänga antingen under tredje eller fjärde kvartalet 2023.

Annons

– Vi lägger till ytterligare en koppargruva med lång livslängd, av betydande storlek och med betydande tillväxtpotential till vår portfölj, i en region där vi har stor kunskap och erfarenhet. Caserones-teamet har uppnått betydande operativa förbättringar under de senaste åren, och vi kommer att arbeta för att frigöra ytterligare uppsida genom våra starka tekniska resurser och vår befintliga närvaro i regionen, kommenterar Lundin Minings vd Peter Rockandel.

 

Annons