Lunarchef ny ordförande för SweFinTech

Taggar i artikeln

Swefintech
Mats Persson Bergius.
Publicerad
Uppdaterad

Efter ett år som styrelseledamot tar nu Mats Persson Bergius över som SweFinTechs ordförande efter Erika Eliasson Ekberger, som varit föreningens ordförande sedan 2020.

Realtid.se

Mats Persson Bergius är Sverige- och Norgechef på det danska fintechbolaget Lunar som 2021 köpte upp svenska fintechbolaget Lendify. Mats Persson Bergius hade före Lunar bland annat en chefsroll på American Express. Det framgår av ett pressmeddelande.

– SweFinTech fyller en viktig funktion i att samla den svenska fintechbranschen och lyfta dess nyckelfrågor gentemot beslutsfattare och myndigheter. Jag ser fram emot att tillsammans med SweFinTechs medlemmar och styrelse fortsätta verka för att Sverige är en konkurrenskraftig och ledande fintechnation i Europa och världen, säger Mats Persson Bergius i en skriftlig kommentar efter valet som genomfördes på föreningens årsmöte på onsdagskvällen.

Erika Eliasson Ekberger valde att inte ställa upp till nyval.

Annons

– Jag har suttit i styrelsen i fyra år och som ordförande i tre år, det vills säga sedan 2020. Under perioden då jag varit ordförande har vi gått från 58 medlemmar till 90 medlemsföretag, säger Erika Eliasson Ekberger.

– Det har varit mycket roligt och givande uppdrag men efter tre år är det dags att fokusera på att bygga min egna verksamhet och mina övriga uppdrag.

Under 2022 blev föreningen en del av den europeiska motsvarigheten EDFA – European Digital Finance Association.

Annons

SweFinTechs nya styrelse i sin helhet:
Ordförande: Mats Persson Bergius – Lunar (omval ny position) Ledamöter
Ludwig Pettersson – Savelend (omval)
Eleonora Pavliouk – Quickbit (omval)
Johanna Bäck – FCG (omval)
Markus Mild – Nasdaq (omval)
Alexander Hirsch – Tink (omval)
Louise Wendel – NFT Ventures (omval)
Oscar Berglund – Trustly (nyval)

Annons