Finans Nyhet

Lufthansa planerar att ta över SAS guldkunder efter skilsmässa

Taggar i artikeln

Lufthansa SAS Skyteam Star Alliance
Publicerad
Uppdaterad

Lufthansa och SAS har varit partners i många år genom Star Alliance-samarbetet, men från 1 september upphör det. Då går SAS över till den konkurrerande Skyteam-alliansen. Lufthansa avslöjar nu några av sina planer för framtiden efter skilsmässan.

Realtid.se

Tyska Lufthansa och SAS har haft ett nära samarbete om passagerare sedan Star Alliance grundades 1997, men den 31 augusti tar det slut.

– Vi är i färd med att förbereda oss för att erbjuda en ”statusmatch” från Eurobonus till Miles & More (Lufthansas förmånsprogram, reds. anm.) till attraktiva villkor. Fler detaljer kommer under de kommande månaderna, skriver den tyska flygjätten i ett mejl till norska Dagens Näringsliv.

Framför allt kommer det att innebära att guld- och diamantmedlemmar får likvärdiga nivåer hos Lufthansa och kan därmed fortsätta att använda samma förmåner som tidigare inom Star Alliance-samarbetet efter att SAS lämnat, såsom flygplatslounger, extrabagage och så vidare.

Annons

Lufthansas koncernbolag, som även inkluderar Swiss, Austrian, Brussels Airlines och Eurowings, har mer än 620 dagliga avgångar till och från Skandinavien.

Annons