M&A

Därför sätter Realtid M&A i fokus

Realtid kommer den kommande veckan att fokusera på att skriva om M&A. Chefredaktör Johan Såthe förklarar varför.

Johan Såthe
Uppdaterad 2020-02-17
Publicerad 2020-02-17

Realtid fortsätter med att under vissa utvalda veckor fokusera vår journalistik på ett visst ämne. Vi har tidigare tagit oss an orsakerna bakom den svaga svenska kronan, samt satt fokus på den svenska fondbranschen. Både gångerna med ett starkt positivt gensvar från er läsare.

Den kommande veckan kommer vi att ägna oss åt att rapportera om läget på MA-marknaden.

M&A betyder ”Merger & Acquisition”, på svenska företagstransaktioner, ungefär. Det är det som stora delar av finansbranschen livnär sig på. Vi kommer under den kommande veckan att vända och vrida på M&A-marknaden ur olika synvinklar.

Även om Realtid har starkt fokus på att skriva om och för finansbranschen, så är frågan om M&A inte bara en intern angelägenhet för finansbranschen. Om det sker många M&A-transaktioner betyder det att många företag vill utveckla sin affär bli större och mer specialiserade.  Förhoppningsvis betyder M&A-processen att de bästa och mest livskraftiga bolagen får de ägare som är mest lämpade att oavbrutet kunna och orka driva affären framåt. Det är det som skapar ett starkt näringsliv med bolag som tjänare pengar, skapar jobb och betalar skatt.

Vi kommer varje dag under den kommande att publicera en debattartikel och en panel som handlar om M&A. Till det kommer en mängd intervjuer, reportage och krönikor.

Du hittar artiklarna om M&A här på sajten och på sociala medier under hashtaggen #M&A2020

Har du tips på vad vi borde skriva om? Skriv ett mail till mig. johan.sathe@realtidmedia.se

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in