Annons

Annons

kpmg-Ulf-Borgcrantz.jpg

Ulf Borgcrantz rekryteras från EY och får ansvar att utveckla KPMG:s digitala erbjudanden till kund.

KPMG värvar tung delägare från EY

KPMG har värvat ännu en delägare från EY. Ulf Borgcrantz, managementkonsult med många prestigekunder på sin lista, valdes in på delägarmötet tidigare i december.

Vid det senaste delägarmötet i början av december valdes Ulf Borgcrantz in som ny delägare på KPMG i Sverige. Därmed har byrån lockat ännu en delägare från EY.

– Jag lockades mycket av möjligheten att leda den fortsatta digitala utvecklingen och dess påverkan på våra kunders affärsrelationer, affärsmodeller och olika typer av strategiska partnermodeller, säger Ulf Borgcrantz.

På KPMG får han ansvar att utveckla byråns digitala erbjudanden till kund. 

Annons

Annons

– KPMG arbetar fokuserat med kundernas digitala utveckling och ligger långt framme inom flera områden. En av våra viktigaste strategier är att fortsätta utveckla både våra erbjudanden inom det digitala området, men också att leverera våra tjänster mer effektivt med hjälp av vårt digitala kunnande. 

Ulf Borgcrantz kommer närmast från EY där han var partner inom Advisory och ansvarade för en stor del av managementkonsult-verksamheten i Sverige och i Norden. 

Han hade kundansvar för stora multinationella kunder och drev transformationsprogram inom flera sektorer, framförallt inom automotive-sektorn där det pågår stora förändringar inom både commercial vehicle och passenger cars.

– Jag är glad att få välkomna Ulf Borgcrantz till KPMG. Ulfs goda ledaregenskaper och breda erfarenhet kommer att vara till stor nytta när det gäller att stärka KPMG:s position på marknaden. Ulf har ett stort nätverk inom tillverkningsindustrin och erfarenhet av att leda multinationella företag i förändring, säger Magnus Fagerstedt, VD på KPMG Sverige.

Sammanlagt har Ulf Borgcrantz drygt 25 års erfarenhet från att bygga och leda konsultverksamhet i olika delar av näringslivet, med huvudfokus på tillverkningsindustrin. Han har tidigare arbetat på Swedish Match, AGA, och Capgemini.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons