Foto: Öyvind Lund
Kreditmarknaden

Konsumentverket om Volvofinans och NK:s krediterbjudande: ”Olämpligt”

Teckna kreditavtal och få ett presentkort på 500 kronor. Det erbjuder varuhuskedjan NK och Volvofinans Bank – något som Konsumentverket anser strider mot god marknadsföringssed.

Publicerad 2021-11-29

Det var tidigare i november som NK erbjöd ett presentkort på 500 kronor för de kunder som tecknade sig för ett kreditavtal med NK Nyckeln, något som GP var först med att rapportera om.

Volvofinans Bank, som till hälften ägs av börsnoterade Volvo Cars, erbjöd på motsvarande sätt 500 kronor till de kunder som genom Carpay ansökte om avtal hos bolaget.

Konsumentverket anser att upplägget är olämpligt och att marknadsföringen för kreditavtalen varken är återhållsam eller måttfull och därmed strider mot god marknadsföringssed.

Enligt GP har båda bolagen tagit till sig av kritiken och kommer att inom kort ge sina formella svar till Konsumentverket.

– Vi har påbörjat en dialog med Konsumentverket avseende vår marknadsföring av ett korterbjudande och kommer självklart lyssna på deras viktiga synpunkter, skriver Anna Hartelius, Marknads- och kommunikationschef på Volvofinans Bank, till GP

Platsannonser

Logga in