Klarna tecknar avtal med Finansförbundet

Taggar i artikeln

Klarna
Sebastian Siemiatkowski.Sebastian Siemiatkowski.
Sebastian Siemiatkowski.
Publicerad
Uppdaterad

Finansförbundet välkomnar Klarna till finansbranschens kollektivavtal. Från och med 1 januari 2024 kommer Klarna att vara anslutna till BAO, arbetsgivarna inom bank och finans, och omfattas av Finansförbundets kollektivavtal.

Realtid.se

Unionen och Sveriges Ingenjörer har tagit stort ansvar i att driva processen om kollektivavtal vid Klarna och meddelade under fredagskvällen, tillsammans med Klarna, att strejken är avblåst. Ett kollektivavtal är tecknat med Finansförbundet och BAO, arbetsgivarna inom bank och finans.

– Finansförbundet välkomnar Klarna. Vi är glada över att ledningen ser fördelarna med att låta sina anställda omfattas av ett kollektivavtal som är anpassat för den komplexa finansbransch där Klarna som bank befinner sig. Nu börjar en viktig uppgift att stötta den lokala processen med att implementera kollektivavtalet. Jag ser fram emot dialogen med medlemmar och förtroendevalda på Klarna om detta, säger Ulrika Boëthius.

Från och med 1 januari 2024 ansluts Klarna som delägare i BAO, arbetsgivarna inom bank och finans. Klarna omfattas då av kollektivavtal mellan BAO och Finansförbundet, Sveriges Ingenjörer och Akavia.

Annons

–Jag är glad att vi träffat ett avtal som kombinerar Klarnas snabbrörlighet med den svenska modellens tydlighet. Vårt fokus i förhandlingarna har varit att säkra operativ frihet, att fortsatt kunna fatta snabba beslut och fortsätta odla vår unika och framgångsrika kultur, som tusentals medarbetare uttryckt sin uppskattning för i veckan. Jag är övertygad om att vi kommer att dra nytta av det här avtalet och att Klarna kan bidra till att göra den svenska modellen starkare från insidan, säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd på Klarna i en skriftlig kommentar.

 

Annons