Klarna nära börsnotering i USA – ”ganska snart”

Taggar i artikeln

Klarna
Klarna, Sebastian Siemiatkowski Foto: TTKlarna, Sebastian Siemiatkowski Foto: TT
Sebastian Siemiatkowski.. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Klarna kan snart vara redo för börsnotering i USA, enligt vd Sebastian Siemiatkowski. ”Det är mycket troligt att detta kommer att hända ganska snart, men det finns inga officiella datum”, sa han i en videointervju med Bloomberg i Kanada.

Realtid.se

Enligt Siemiatkowski är USA är ett naturligt val för börsnotering med tanke på att det är företagets största marknad sett till intäkter.

I november startade företaget köp-nu-betala-senare ett nytt brittiskt holdingbolag i vad som sågs som förberedelsearbetet för en eventuell börsnotering.

Siemiatkowski lät mindre hausse på utsikterna för en notering i Europa. Marknaderna i Tyskland, Storbritannien och Sverige ”är fortfarande mycket små jämfört med den amerikanska”, sa han.

Annons

Förra året såg Klarna sin värdering sänkas till 6,7 miljarder dollar från cirka 45,6 miljarder dollar samtidigt som man skar ner jobb, kontorsutrymmen och andra kostnader, eftersom investerare omprövade tillväxten av enkel kredit i en tid av stigande räntor. I december steg värdet till 7,85 miljarder dollar samtidigt som fintechbolaget rapporterade sin första kvartalsvisa rörelsevinst på fyra år.

Annons