FinansNyhet

Klarna lanserar betalkort i USA

Klarna, KlarnakortKlarna, Klarnakort
Publicerad

Amerikanska konsumenter kan nu välja ”Betala nu”-tjänst för att betala direkt hos alla onlineåterförsäljare där Klarna är tillgängligt.

Finwire/Realtid.se

Utöver detta kommer bolaget snart lansera sitt Klarna-kort för amerikanska kunder. Kortet, som redan är väletablerat i Europa, gör det möjligt att dela upp betalningar i fyra omgångar och vidare kommer kortet kunna användas för Apple Pay och Google Pay. Det skriver branschsajten Techcrunch.

– Vi är superglada att lansera ett kort i USA, kommenterar bolagets vd Sebastian Siemiatkowski.

– Som vi har sett på andra marknader, vill vi att folk ska använda Klarna överallt. Vissa kommer ibland att använda Klarna på webbsidor och appen, men när du ger dem en bit plast blir de också mycket uppskattande och folk älskar det.

Annons

Under det senaste året har Klarna nästan fördubblat sin amerikanska kundbas till över 21 miljoner kunder. Klarnas produkt- och tjänsteutbud på marknaden fortsätter att stärkas, inklusive Klarnas Express-knapp för en verkligt sömlös utcheckning, nu live hos Macy’s och Coach, samt den nyligen lanserade Klarnas prenumerationstjänst, en första lösning i sitt slag i marknad som gör det möjligt för konsumenter att betala för kvartals- och årsprenumerationer och medlemskap i fyra räntefria betalningar.

Annons