Karriär & ledarskapNyhet

Klarna inför global modell för flexibelt arbete

Klarna, Sebastian Siemiatkowski Klarna, Sebastian Siemiatkowski
Personalen på Klarna får välja fritt hur de vill arbeta – på distans eller kontor.
Publicerad

Nu tar Klarna steget och möter en stark efterfrågan på hybridarbete. Personalen får själva välja om de vill arbeta på distans eller på kontor inom det land där de är anställda, beroende på vad som är mest effektivt.

Under de senaste två åren har man sett att betydande tillväxt och framgång kan nås både när anställda arbetar på distans och på arbetsplatsen, med möjligheten att välja den kombination som är mest produktiv för dem.

Klarna inför ny en global policy som innebär en större valmöjlighet, frihet och flexibilitet i sättet att arbeta. Det blir fritt för personalen att arbeta på distans inom det land där de är anställda. De kan även arbeta från kontoret, med möjligheter att skapa kreativa och effektiva personliga kontakter och teamsamarbeten, framgår av ett pressmeddelande.

Dessutom kan anställda arbeta på ett Klarnakontor utomlands i upp till 20 dagar per år. Varje anställd får också ett visst ekonomiskt stöd per år och utrustning som kan användas för att förbättra personliga hemmakontor eller uppgradera tillbehör som behövs för att utföra arbetet.

Annons

– Klarnas attraktivitet som arbetsgivare ökar och detta är en position som vi vill behålla. Universums ranking bland studenter som presenterades i slutet av april visar att Klarna är rankad 4 av 100 bland ekonomistudenter och 5 av 100 bland IT-studenter. Att kunna rekrytera och behålla talang är helt affärskritiskt för oss. Vår nya och mer flexibla arbetspolicy gör att vi blir en ännu mer modern arbetsplats, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna i pressmeddelandet.

Klarna har 7 000 anställda, som representerar 100 nationaliteter som arbetar tillsammans på 20 marknader.

Annons