Kim Hansson förvaltar Lucy Global Fund

Kim Hansson, går in som ny förvaltare av Lucy Global Fund tillsammans med Therese Nyrén.
Publicerad
Uppdaterad

Kim Hansson, som under många år förvaltat globala och amerikanska aktiefonder, går in som förvaltare av Lucy Global Fund tillsammans med Therese Nyrèn.

Annelie Sandström

Lucy Global Fund är en aktivt förvaltad aktiefond med fokus på kvalitativa livsstilsföretag och varumärken. Fonden investerar globalt i aktier utgivna av bolag verksamma inom livsstil samt företag som äger eller kontrollerar varumärken inom livsstil, till exempel mode, hälsa och skönhet. Exempel på innehav i fonden är Hermès, Ferrari, Fenix Outdoor och Nike.

För att ytterligare höja den finansiella kompetensen kliver nu Kim Hansson in för att tillsammans med Therese Nyrén förvalta fonden. Kim Hansson har under många år förvaltat globala och amerikanska aktiefonder. Hon har även lång erfarenhet av aktieanalys och att utforma investeringsstrategier. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Att få möjlighet att tillsammans med Therese Nyrén förvalta Lucy Global Fund, som har ett genomtänkt koncept med fokus på spännande bolag, är en fantastisk möjlighet. Med stor osäkerhet i omvärlden blir det dessutom extra viktigt att välja riktigt bra bolag till rätt pris, säger Kim Hansson i en skriftlig kommentar.

Annons

–Kim Hanssons kompetens och erfarenhet kommer tillföra en ytterligare dimension i analysarbetet och förvaltningen av fonden. Våra bakgrunder gör att vi kompletterar varandra väl, säger Therese Nyrén.

Annons