Karriärutveckling med kostnadsfri masterutbildning

Taggar i artikeln

 Anna Svanberg EY
Anna Svanberg, vd på EY i Sverige.
Publicerad
Uppdaterad

En masterutbildning, som är den första av sitt slag, kommer att erbjudas kostnadsfritt till samtliga anställda på rådgivnings- och revisionsföretaget EY.

Efter en ny medarbetarundersökning har det framkommit att 74 procent av de anställda i företaget, 312 000 personer i världen, vill engagera sig i aktiviteter som hjälper samhället och miljön. Att införa masterutbildningen är ett steg i den riktningen och kommer att öka hållbarhets- och klimatkunskapen bland medarbetarna.

EY har 3000 anställda i Sverige som får möjligheten att gå utbildningen som kommer att genomföras online av Hult International Business School. Deltagarna kommer att kunna studera i en takt som fungerar för dem, framgår av ett pressmeddelande.

Sedan tidigare erbjuder EY sina anställda en kostnadsfri MBA-utbildning med tech-inriktning och förra året lanserades även en masterutbildning i Business Analytics. Nu blir hållbarhet nästa utbildningsområde.

Annons

– Vi lever i en utmanande tid där vi alla behöva fortsätta vår transformation mot en mer hållbar framtid. I alla våra kunddialoger är hållbarhet högt prioriterat och det finns även ett otroligt stort driv bland våra medarbetare att vara med och bidra. Som ett ledande kunskapsföretag känns det därför självklart för oss att fortsätta spetsa och bredda kunskaperna internt för att vi ska kunna göra skillnad, säger Anna Svanberg, vd på EY i Sverige i en kommentar i pressmeddelandet.

Annons