Sofia Granlund
Sofia Granlund har jobbat intensivt sedan hon tillträdde sin tjänst som chef för transaktion och juridik på Stena Fastigheter i februari.

Från advokat till chef på fastighetsbolag

Sofia Granlund har tagit ett stort karriärkliv under året då hon lämnat advokatyrket för att bli chef för transaktion och juridik på Stena Fastigheter. Det har varit tufft berättar hon, men också oerhört lärorikt och spännande. 

Uppdaterad 2016-08-11
Publicerad 2016-08-11

Den första februari blev Sofia Granlund chef för transaktion och juridik på Stena Fastigheter i Göteborg.

– Det har varit intensivt sedan jag tillträdde tjänsten. Jag har utvecklats mycket då jag har gått från mitt arbete som advokat där jag uteslutande jobbat med juridiska frågor, till att komma närmare affären och vara med ”hela vägen” i en transaktion.

– Jag är stolt över att i denna min nya roll ha genomfört fyra transaktioner från början till slut och ser fram emot att genomföra många fler innan året är slut. Givetvis har det varit tufft, men oerhört lärorikt och spännande att sätta sig in i kalkyler och räkna på projekt, något jag aldrig har behövt i mitt tidigare jobb.

Tidigare i somras jobbade Sofia Granlund med ett frånträde som skulle äga rum före semestern samtidigt som hon analyserade juridiska frågeställningar i flera pågående fastighetsutvecklingsprojekt i bolaget. Men just nu är det en kombination av föräldraledighet och semester under fem veckor som gäller.

– Jag har bland annat varit på Mallorca, Ibiza och Formentera med min man och mina barn. Där har jag laddat batterierna genom att försöka släppa allt och bara umgås med familjen.

– När man har barn som ständigt vill ha uppmärksamhet har man inte så mycket val, men med mail i telefonen kan jag ändå hålla koll på vad som händer på jobbet så helt släpper jag det inte. 

Vad händer på jobbet i höst?

– Vi har fortsatt högt tryck på transaktionsavdelningen samtidigt som vi har en hel del spännande projekt och nya utmaningar för bolaget som vi ska ta tag, säger Sofia Granlund.

Fakta

Namn: Sofia Granlund
Titel: Chef transaktion och juridik
Ålder: 40
Bakgrund: Advokat på Advokatfirman Lindahl, tingsnotarietjänstgöring i Göteborg
Bor: Brottkärr, Göteborg
Familj: Maken Markus och två barn, Ted och Leo.
Intressen: Tennis, resa, umgås med familj och vänner
Bästa karriärdrag hittills i livet: När jag lämnade rådgivarstolen och blev en del av affären i mitt nuvarande arbete.

Platsannonser