Annons

Annons

atilla.jpg

Attila Vegh är utbildad läkare och han är förnärvarande vd för Penta Hospitals International
Attila Vegh är utbildad läkare och han är förnärvarande vd för Penta Hospitals International

Capio rekryterar Attila Vegh till ny VD

Attila Vegh har utsetts till ny koncernchef och vd för Capio AB. Han är för närvarande vd för Penta Hospitals International, en sjukhuskedjan i Central- och Östeuropa. Attila Vegh ersätter Capios nuvarande vd Thomas Berglund.

– Jag är glad att kunna presentera utnämningen av Attila Vegh som ny vd för Capio. Han kommer att bidra med en bred erfarenhet kombinerat med en passion för att driva förändring och transformation inom vården, i såväl privat som offentlig sektor, säger Michael Wolf, styrelseordförande i Capio AB, i ett pressmeddelande.

Attila Vegh är utbildad läkare och han är förnärvarande vd för Penta Hospitals International, en multinationell vårdkedja med över 70 sjukhus och kliniker i tre länder, och drygt 14 000 medarbetare. Tidigare positioner inkluderar vd för University Hospitals of South Manchester samt vd för Cambridgeshire and Peterborough Foundation Trust i Storbritannien.


Attila Vegh har även arbetat fem år på McKinsey & Company, där han ledde transformationsprogram för stora sjukhuskedjor i Europa, USA och Asien. Utöver sin läkarutbildning har han en PhD i molekylär cancerforskning från Paris universitet och en MSc i Health Management från Imperial College London.n.

– Jag ser framemot att bli en del av Capio. Vårdmarknaden står under transformation och med Capios medicinska kunskap och operationella förmåga ser jag en stor potential för framtiden. Tillsammans med ledningen ser jag fram emot att fortsätta utveckla företaget genom att accelerera implementeringen av Capios strategi med ett starkt fokus på specialisering och digitalisering, säger Attila Vegh.

– Genom utnämningen av Attila Vegh säkerställer vi en stark och välbeprövad ledare för Capio och vi kommer nu accelerera vår strategi för att driva medicinsk kvalitet, tillväxt och aktieägarvärde. För att säkerställa denna utveckling utvärderar styrelsen och ledningen kontinuerligt operationella och strukturella åtgärder för att stärka vårt fokus på specialisering och digitalisering, avslutar Michael Wolf.

Annons

Annons

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons