Kameo anlitar Erika Eliasson Ekberger som Senior Advisor

Erika Eliasson, ordförande Swedish Fintech AssociationErika Eliasson, ordförande Swedish Fintech Association
Erika Eliasson Ekberger.
Publicerad
Uppdaterad

För att möta den höga efterfrågan på lån från fastighetssektorn intensifierar fintechbolaget Kameo sitt arbete med Investor Relations och kapitalanskaffning för utlåning på plattformen. Ett led i den satsningen är att anlita Erika Eliasson Ekberger, styrelseledamot i Kameo AS sedan aug 2021, som Senior Advisor med fokus på Investor Relations.

Realtid.se

Erika Eliasson Ekberger, som nu driver Ekberger Advisory, har en lång bakgrund inom fintech och Investor Relations, bland annat som vice vd på Lendify och ordförande i Swedish FinTech Association.

– Kameo är ett mycket fint bolag med stor potential. Bolaget är nu i ett spännande läge då banker drar ned på sin utlåning till fastighetsbranschen och behovet av annan finansiering ökar. Bolaget har en plattform och en gedigen kreditbedömningsprocess på plats som kan skalas upp, säger Erika Eliasson Ekberger i en skriftlig kommentar.

Största ägare i Kameo är ABG Sundal Collier, som ser flera synergier mellan verksamheterna. Att utveckla dessa synergier, mellan Kameo och ABG, kommer vara en stor del av Erika Eliasson Ekbergers fokusområden.

Annons

– Genom att Erika med sin breda kunskap om fintech och IR nu tar en aktiv roll som Senior Advisor stärker vi vår kommunikation med marknaden, vilket är en viktig del i vår fortsatta tillväxt, säger Sebastian Harung, grundare och CEO på Kameo i sin presskommentar.

Under 2022 hade Kameo en total utlåning på ca 1,4 miljarder kronor till fastighetsbolag i Sverige, Danmark och Norge. Investerarna på plattformen är både privatpersoner och företag.  Den genomsnittliga avkastningen på plattformen har sedan starten i 2016 uppgått till cirka 9 procent per år.

Annons