Finans Nyhet

JKL i storfusion med amerikansk byrå

Publicerad

Kommunikationsbyrån CNC/JKL går ihop med den New York-baserade globala kommunikationsbyrån Kekst, men behåller namnet JKL i Sverige. JKL-rådgivaren Göran Persson kommer ingå i Kekst CNC:s nybildade och tunga advisory board.

Den nya byrån kommer heta Kekst CNC, och ingår i det stora franska internationella byrånätverket Publicis Group, som är noterat på Parisbörsen.

Kekst är baserad i New York och i huvudsak inriktad på finansiell information, kommunikation och corporate-tjänster. Byrån erbjuder bland annat rådgivning och finansiell kommunikation i samband med M&A-affärer, börsnoteringar, krishantering, omstruktureringar, investerarrelationer och aktieägaraktivism.

CNC har i sin tur basen i Tyskland.

Annons

De båda byråerna har redan tidigare haft ett nära samarbete inom ramen för byrånätverket Publicis.

Byrån får 250 medarbetare och en kundlista med 600 företag och organisationer. Kekst CNC kommer även fortsättningsvis heta och operera under namnet JKL i Sverige, men en ny logotyp kommer tas fram och hängas upp på fasaden på kontoret på Sveavägen i Stockholm. Internationellt kommer de dock vara kända under namnet Kekst CNC.

Den fusionerade byrån har kontor i New York, Munchen, Berlin, Frankfurt, London, Tokyo, Bryssel, Dubai, Abu Dhabi, Seoul och i Stockholm. Byrån öppnar också ett kontor i Hong-Kong i samband med fusionen, och JKL:s svenska kunder kommer erbjudas tjänster genom byråns samtliga kontor.

Annons

Den sammanslagna byrån kommer att styras i ett delat ledarskap mellan Jeremy Fielding och Bernhard Meising, som leder arbetet på de båda byråerna idag.

– Ett globalt perspektiv blir allt viktigare i dagens omgivning där affärsmodeller kan vältas omkull av digitaliseringen och förändrade förväntningar från aktieägarna. Våra klienter har ett allt större behov av en partner som de kan förlita sig på för att få affärskritiska råd på de globala marknader där de verkar. Styrelser och ledningsgrupper kan lita på att Kekst CNC kommer hjälpa dem att öka förtroendet hos aktieägarna för deras förmåga att leverera hållbart värde, säger Jeremy Fielding, co-CEO på Kekst CNC.

Ett gemensamt nyinrättat advisory board presenteras också tillsammans med dagens storaffär, där en handfull internationellt tunga namn ingår. Svensk medlem i rådgivargruppen blir den tidigare statsministern Göran Persson, som idag delvis är verksam som rådgivare på JKL i Stockholm.

Annons

Bland namnen i rådgivargruppen återfinns också Matthew Westerman. Han är är en av grundarna av MW&L Capital Partners och har tidigare haft tunga chefspositioner på Goldman Sachs, HSBC och Rothschild & Co.

JKL har sedan grundandet 1985 i Stockholm varit en av Sveriges mest framstående och tunga pr- och pa-byråer. Byrån erbjuder också tjänster inom finansiell kommunikation.

På senare år har kommunikationsbyrån varit med om flera olika sammanslagningar och fusioner när de först köptes upp av Leo Burnett och sedermera Publicis. I april 2017 slogs de ihop med den Publicisägda byrån CNC med tolv kontor i åtta länder. Och idag tisdag kommer den senaste i raden av fusioner, den här gången med Kekst.

Realtid.se söker Anders Lindberg.

Annons