Finans Nyhet

Jagar lönsamhet – nu tvingas Hedvig minska personalstyrkan

Taggar i artikeln

Hedvig
Publicerad
Uppdaterad

Mot bakgrund av förändringarna i den globala ekonomin under 2022 har Hedvig beslutat att minska personalstyrkan för att möta kapitalmarknadernas krav på en snabbare väg mot lönsamhet.

Realtid.se

Åtgärden att minska personalstyrkan sker som en följd av det nya klimatet på kapitalmarknaderna där fokus på snabb tillväxt har tonats ner till förmån för vägen mot lönsamhet. 12 heltidstjänster berörs av detta. Informationen delades internt på Hedvig under torsdagen. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Precis som andra tillväxtbolag har vi under de senaste månaderna sett hur kapitalmarknaderna har ställt om. Detta är något som vi givetvis måste förhålla oss till. Vi har likt många andra rekryterat för en annan verklighet än den vi nu befinner oss i, säger Lucas Carlsén, vd och medgrundare, Hedvig.

I september 2021 tog Hedvig in motsvarande 390 miljoner kronor i en Serie B-runda. Sedan dess har Hedvig växt med 73 procent och försäkrar idag drygt 100 000 medlemmar på tre marknader.

Annons

– Vi fortsätter växa trots oroliga tider, försäkringar är i grunden en konjunkturokänslig produkt. Med det sagt så är det ansvarsfulla att göra i denna nya marknadssituation att genomföra förändringar som gör att vägen mot ett lönsamt bolag blir kortare, samtidigt som vi fortsätter utveckla Hedvig och ge våra medlemmar den fantastiska service som vi alltid gjort, säger Lucas Carlsén.

Hedvig gick från att vara försäkringsförmedlare till att bli ett försäkringsbolag med eget tillstånd i mars förra året.

Bland investerarna finns internationella aktörer som Silicon Valley-baserade Obvious Ventures, startat av Ev Williams som grundat bolag som Twitter och Medium, och CommerzVentures, del av den tyska storbanken Commerzbank. Bland investerarna finns även svenska aktörer som Axel Johnson-koncernens investmentbolag Novax, Sven Hagströmers investmentbolag Creades, tidigare Avanza vd:n Nicklas Storåkers, Klarna-grundaren Victor Jacobsson och Spotify-veteranen Sophia Bendz.

Annons

 

Annons