Finans Nyhet

Izettle bakom ny tech-konferens för enbart kvinnor

Taggar i artikeln

Fintech IT Konferens Tech
Rebecka Jacobsson är data scentist på Izettle och en av initiativtagarna till ny tech- och it-konferens för enbart kvinnor. Foto: Linkedin
Publicerad

Izettle, Northvolt och King sponsrar konferens för kvinnor verksamma inom AI, programmering och datainsamling. ”Vi vill få kvinnor att känna sig mer hemma på området”, säger Rebecka Jacobsson, data scientist på Izettle.

Realtid.se

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Data science” eller datavetenskap handlar om hur data kan utvinnas och via statistik, affärsanalys och programmering med exempelvis maskininlärande algoritmer. Nu sponsrar betalbolaget Izettle, batteriteknikföretaget Northvolt och mobilspelsbolaget King en konferens inom datavetenskap för enbart kvinnor. Konferensen hålls den 14 mars i Stockholm.

Konferensen riktar sig till kvinnor som studerar eller är verksamma inom data science, maskininlärning och artificiell intelligens. Initiativet är en del av den globala rörelsen ”Women in Data Science” (WiDS). Den drogs först gång vid Stanforduniversitetet och har inspirerat liknande evenemang i över hundra länder världen över. 

Annons

Syftet är att inspirera och bygga gemenskap, enligt huvudarrangörerna som är: Sahar Asadi, data scientist på Spotify, Rebecka Jacobsson, data scientist på Izettle och Galina Esther Shubina, chefför AI och mjukvaruutveckling på Northvolt.

– Det enorma intresse vi ser från branschen är tydligt. Det här är ett område som framöver kommer att vara avgörande för såväl teknikbranschen som samhällsutvecklingen i stort. Just därför är det viktigt med mångfald bland de som utvecklar tekniken. Hittills har det varit väldigt mansdominerat men vi hoppas  att det här eventet ska bidra till  att kvinnor känner sig mer hemma inom  området, kommenterar Rebecka  Jacobsson, data scientist på Izettle.

Inbjudna talare är Judith Butepage, doktorand på KTH Robotics and Perception Lab, Sonja Petrović Lundberg, senior data Scientist på hälso-startupen Doctrin AB samt Atelach Alemu Argaw, chef för data- och integritetssäkerhet på norska tidningskoncernen Schibsted.

Annons

Konferensdagen ska kretsa kring allt från ”människa-till-robot-interaktion till tekniktrender inom sjukvård och hälsa. Det bjuds även på en paneldiskussion och frågestund kring jobb, karriär och personlig utveckling inom data science, maskininlärning och AI.

Annons