Finans Nyhet

Investor slopar andra utdelning

Taggar i artikeln

Investor
Johan Forssell, vd, Investor
Publicerad
Uppdaterad

Det blir ingen andra utdelning utöver utdelningen som betalades i juni 2020, har Investor beslutat.

Marlene Sellebraten

Inför sin kapitalmarknadsdag meddelar Investor att styrelsen fattat beslut att slopa en andra utdelning utöver utdelningen om 6,9 miljarder kronor, eller 9 kronor per aktie, som betalades i juni 2020, detta med hänsyn till utdelningsbesluten i portföljbolagen samt den ökade smittspridningen av covid-19 i många regioner. Investor skriver vidare att bolagets utdelningspolicy kvarstår, vilket innebär att en hög andel av mottagna utdelningar från noterade bolag kommer att vidareutdelas. Samtidigt kommer en distribution till aktieägarna ske från övriga nettotillgångar som motsvarar en direktavkastning i linje med aktiemarknadens.

– Investor gick in i krisen med en stark finansiell position och jag är imponerad av hur ledningarna i våra bolag har hanterat detta utmanade år. Vi är fullt fokuserade på att även framöver skapa värde. Vi har en bevisad ägarmodell, marknadsledande bolag med hög exponering mot accelererande trender och ett starkt industriellt nätverk som bidrar till fortsatt värdeskapande, kommenterar Johan Forssell, Investors koncernchef och vd. 

Investor kommer på marknadsdagen, som i år hålls virtuellt, presentera en uppdatering av sina strategiska prioriteringar och modell för engagerat ägande.

Annons

Annons