Annons

Annons

Investor

Helåret 2019 gick starkt för Investor, men i fjärde kvartalet tappade man. Totalavkastningen på 7 procent är sämre än jämförelseindex på 10 procent.

Under december sålde Första AP-fonden större delen av sitt innehav i Swedbank. Det var en dålig affär, beräknad till en förlust på 100 miljoner kronor.

Laborie, en del av Wallenbergssfärens Investor, köper ett förlossningsbolag av EQT. Affären är värd 5 miljarder kronor.

Dominic Barton har lämnat sitt uppdrag som styrelseledamot i Investor till följd av att den kanadensiska regeringen utsett honom till ambassadör i Kina.

Investors substansvärde under tredje kvartalet ökade med 8 procent. Med ett starkt kvartal bakom sig ser vd Johan Forssell en avmattning framför sig i den ekonomiska aktiviteten.

Specialistläkemedelsbolaget Sobi kommer med ett uppköpserbjudande på motsvarande 9 miljarder kronor på amerikanska Nasdaq-noterade Dova Pharmaceuticals.

Investor har sålt EQT-aktier för 1,6 miljarder kronor. Under oktober kan investmenbolaget komma att sälja mer, men poängterar att engagemanget i EQT är långsiktigt.

Hyllningarna haglar i och med beskedet att Björn Rosengren ska ta över som ny vd för ABB. Han har samtidigt rejäla förväntningar på sig. Rosengren själv passar på måndagen på att köpa aktier i Sandvik, som backar på börsen efter beskedet att han lämnar ståljätten.

Björn Rosengren utnämns som vd och koncernchef på ABB. "Vi anser att han är rätt person att leda ABB under nästa fas av bolagets resa", kommenterar Investors vd och koncernchef Johan Forssell.

Sidor