Annons

Annons

Investor

Dominic Barton har lämnat sitt uppdrag som styrelseledamot i Investor till följd av att den kanadensiska regeringen utsett honom till ambassadör i Kina.

Investors substansvärde under tredje kvartalet ökade med 8 procent. Med ett starkt kvartal bakom sig ser vd Johan Forssell en avmattning framför sig i den ekonomiska aktiviteten.

Specialistläkemedelsbolaget Sobi kommer med ett uppköpserbjudande på motsvarande 9 miljarder kronor på amerikanska Nasdaq-noterade Dova Pharmaceuticals.

Investor har sålt EQT-aktier för 1,6 miljarder kronor. Under oktober kan investmenbolaget komma att sälja mer, men poängterar att engagemanget i EQT är långsiktigt.

Hyllningarna haglar i och med beskedet att Björn Rosengren ska ta över som ny vd för ABB. Han har samtidigt rejäla förväntningar på sig. Rosengren själv passar på måndagen på att köpa aktier i Sandvik, som backar på börsen efter beskedet att han lämnar ståljätten.

Björn Rosengren utnämns som vd och koncernchef på ABB. "Vi anser att han är rätt person att leda ABB under nästa fas av bolagets resa", kommenterar Investors vd och koncernchef Johan Forssell.

Triton ser potential att utveckla Aleris genom att investera i digitalisering. Jan Pomoell, ansvarig för investeringen hos Triton, ser samma potential i Aleris som i det finska vårdbolaget Mehiläinen – som Triton sålt vidare efter genomförda satsningar.

Patricia Industries, en del av Investor AB, säljer vårdbolaget Aleris till Triton för 2,8 miljarder kronor på skuldfri basis.

Investmentbolaget Investor redovisar en ökning om knappt 35 miljoner kronor i substansvärde och en totalavkastning om 10 procent för Investors kärninvesteringar i sin delårsrapport.

Sidor