Annons

Annons

Investor

Hyllningarna haglar i och med beskedet att Björn Rosengren ska ta över som ny vd för ABB. Han har samtidigt rejäla förväntningar på sig. Rosengren själv passar på måndagen på att köpa aktier i Sandvik, som backar på börsen efter beskedet att han lämnar ståljätten.

Björn Rosengren utnämns som vd och koncernchef på ABB. "Vi anser att han är rätt person att leda ABB under nästa fas av bolagets resa", kommenterar Investors vd och koncernchef Johan Forssell.

Triton ser potential att utveckla Aleris genom att investera i digitalisering. Jan Pomoell, ansvarig för investeringen hos Triton, ser samma potential i Aleris som i det finska vårdbolaget Mehiläinen – som Triton sålt vidare efter genomförda satsningar.

Patricia Industries, en del av Investor AB, säljer vårdbolaget Aleris till Triton för 2,8 miljarder kronor på skuldfri basis.

Investmentbolaget Investor redovisar en ökning om knappt 35 miljoner kronor i substansvärde och en totalavkastning om 10 procent för Investors kärninvesteringar i sin delårsrapport.

Investor har ökat ägandet i EQT till 23 procent för att stärka riskkapitalbolagets balansräkning.

Astra Zeneca har tecknat ett samarbetsavtal med bolaget Daiichi Sankyo. Tillsammans ska parterna ska parterna utveckla ett nytt cancerpreparat. 

Investor topprekryterar till styrelsen, ABB förlorar 200 miljoner kronor i patenttvist och Joakim Bornold tycker att Swedbank kan straffas för hårt. Det är några av rubrikerna i fredagens morgonsvep.

Investor har ökat innehavet i gruv- och infrastrukturutrustningsföretaget Epiroc genom köp av 112 234 A-aktier.

UPPDATERAD Vitvaruföretaget Electrolux förbereder en avknoppning av affärsområdet Professionella Produkter från koncernen.  Bolagets största ägare Investor stödjer förslaget.

Sidor