FondNyhet

Invesco växlar upp i Norden

Publicerad
Uppdaterad

Invesco stärker sitt Nordenteam genom rekryteringen av Daniel Eskilsson som senior försäljningschef.

Rikard Jansson

Eskilsson har över 16 års erfarenhet i finansbranschen och ansluter senast från en start-up inom fintech som han själv grundat. Bolaget specialiserade sig på att hjälpa institutionella investerare att skräddarsy indexportföljer. Innan dess var Eskilsson 13 år på J.P. Morgan där han bland annat utvecklade derivatbaserade investeringslösningar. Det framgår av ett utskick.

— Vi fortsätter att se en stor tillväxtpotential för Invesco i Norden, så jag är väldigt glad över att Daniel Eskilsson, med sin omfattande branschkunskap och entreprenöriella tankesätt, förstärker teamet”, säger Stefan Behring, chef för Invescos nordiska verksamhet i en skriftlig kommentar.

Invesco har cirka 1,6 biljoner dollar i förvaltat kapital och 8000 anställda på 20 kontor världen över.

Annons

— Det känns spännande att få arbeta för en global oberoende aktör med fokus på kapitalförvaltning. Jag ser fram emot att använda min erfarenhet inom likvida investeringsprodukter och skräddarsydda index inom ramen för Invescos omfattande investeringskapacitet. Det ska bli kul att få lära mig nya saker, och bredda produktfloran till mina kunder, när jag börjar arbeta med Invescos starka utbud inom alternativa tillgångar, säger Daniel Eskilsson.

Framöver ska Invesco ha ett större fokus på investeringar i alternativa tillgångar i form av bland annat fastigheter och privata krediter. Samtidigt arbetar man med kontinuerlig produktutveckling inom betaområdet indexering och ETF:er.

Annons