Realtid/Emissioner & IPO

I samarbete med DealStation

Emissioner & IPONyhet

Instacart säljer anställdas aktier vid börsnoteringen

Publicerad
Uppdaterad

Matleveransbolaget Instacart planerar inte att emittera särskilt många nya aktier vid en börsnotering. Istället ska majoriteten av aktierna i noteringen komma från bolagets anställda.

Rikard Jansson

Enligt Instacart ska man på det sättet kunna ge tillbaka till sina anställda som vill utnyttja sina aktier, rapporterar Wall Street Journal som talat med källor.

Instacart är ett av få företag som går mot en börsnotering under ett år där börsnoteringarna varit få.

Intäkterna för Instacart under andra kvartalet klättrade med 39 procent jämfört med föregående år, skrev Finwire i slutet av augusti. Tillväxten drevs av en ökning av antalet beställningar som gjordes i appen som steg med 25 procent.

Annons

Kvartalet gynnades också av tillväxten av nya prislistor för konsumenter, inklusive billigare schemalagd leverans och dyrare alternativ för snabb leverans.

Även om siffrorna inte är i närheten av vad de var under pandemin ger de ändå stöd för bolaget inför den planerade börsnoteringen. Bolaget gjorde även vinst under andra kvartalet.

Bolaget har dock mött en del konkurrens på senare tid. Detaljhandlare använder sig ofta av flera leveransföretag för att uppfylla beställningar på nätet. Bolaget har därmed meddelat planer på att förkorta leveranstiderna för stora kunder och satsat på reklam.

Annons

Tidpunkten för börsnoteringen är ej fastställd. Bolaget sade tidigare i år att de har mer än 1 miljard dollar i kontanter och omsättningsbara värdepapper. Instacart har tidigare värderats till 39 miljarder dollar under en finansieringsrunda i mars 2021, men stora kapitalförvaltare har nyligen sänkt värderingen på bolaget.

Annons