Ingmar Rentzhog: ”Glädjande att samtliga mål ska vara kvar”

Taggar i artikeln

Ingmar Rentzhog Klimatmål
Ingmar Rentzhog.
Publicerad
Uppdaterad

”Det är mycket glädjande att presskonferensen började med att de var så tydliga med att samtliga mål ska vara kvar och ambitionsnivån bibehållen”, säger Ingmar Rentzhog till Realtid efter presskonferensen med professor John Hassler.

Camilla Jonsson

Enligt Ingmar Rentzhog har regeringen ändå inte helt förstått att näringslivets och fackförbundens huvudsakliga kritik inte handlade om målen i sig, utan om att man bryter den långsiktiga blocköverskridande överenskommelsen.

– Om nu de föreslagna uppdateringarna av 2030-målen, inklusive transportmålet, verkligen har samma ambitionsnivå borde det vara enkelt att tillkalla sig de andra partierna som var del av överenskommelsen och få alla sju partier som är med i överenskommelsen om Sveriges klimatmål att ställa sig bakom detta.

Ingmar Rentzhog som är vd och grundare till Wedonthavetime.org och en av initiativtagarna till näringslivets #WeCanDoIt2030-upprop för att bevara de blocköverskridande klimatmålen, säger till Realtid att han önskar att regeringen la sin tid på att utvärdera hur de faktiskt ska nå överenskomna mål istället för att skapa en debatt om målen i sig.

Annons

– Även om ambitionsnivån är samma, är det väl inte målen det är fel på utan hur vi ska nå dem. Hittills har ju regeringen lagt förslag som de själva anser kommer öka utsläppen, inte minska dem. Det har vi inte tid med. Och det oroar mig att klimatministern fortsätter att bara prata om 2045, i stället för att fokusera på det viktiga 2030-målet.

 

 

Annons

Annons