Hon är landets bästa student i affärsjuridik 

Taggar i artikeln

Utmärkelse
Emilia Nordin, studerande vid Uppsala universitet.
Publicerad
Uppdaterad

Sveriges största casetävling inom affärsjuridik är avgjord. Emilia Nordin, studerande vid Uppsala universitet, utsågs till vinnare efter två intensiva finaldagar i Uppsala. Det är trettonde året i rad som Advokatfirman Lindahl arrangerar Business Law Challenge som består av både utbildnings- och tävlingsmoment.

Realtid.se

Årets vinnare tillika Business Law Student of the Year utsågs vid torsdagskvällens finalbankett där Love Fällmar, VP Acquisitions & Business Development på Dacke Industri AB och medlem i finaljuryn, läste upp följande motivering:

”Vinnaren visade tidigt på dagen en hög nivå genom att ställa relevanta frågor för den kommande förhandlingen. Vinnaren tillvaratog klientens intressen och visade en kommersiell mognad. Vinnaren gick vidare till slutfinalen mycket för att denne uppnådde konkreta förhandlingsresultat. Vinnaren tog med sig feedback från juryn på ett konkret sätt och gick in och ägde rummet i slutförhandlingen.”

Utöver äran vinner Emilia Nordin ett internship på Boozt Fashion AB och en månad som sommarnotarie på valfritt Lindahlkontor.

Annons

– Jag är fortfarande i chock men det känns så himla kul! Jag var nyfiken, jag var mig själv hela tiden, jag lyssnade på det utbildningen sa och jag lyssnade på vad juryn sa när de gav mig feedback, och det uppskattade de uppenbarligen. Det här har verkligen gett en jättebra inblick i affärsjuridikens värld och jättebra utbildning i både avtal och hur man förhandlar. Det har varit supersvårt och superroligt, säger Emilia Nordin i en skriftlig kommentar.

Årets finaljury utgjordes av Lena Apler, grundare av Collector Bank och numera bland annat affärsängel/investerare, Lowe Fällmar, VP Acquisitions & Business Development på Dacke Industri AB, Andreas Lindahl, CFO på AxFlow och Johan Mikaelsson, General Counsel på Boozt Fashion AB, samt advokaterna Anders Adielsson, Monica Lagercrantz, Nils Lundgren och Mats Tindberg, samtliga partners på Advokatfirman Lindahl.

Emilia Nordin studerar vid juristprogrammet på Uppsala universitet och stod som vinnare efter en tuff final dit tolv deltagare hade kvalificerat sig från de lokala deltävlingarna på Lindahls kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Helsingborg och Uppsala. I tävlingens sista moment återstod fyra slutfinalister som fick slutförhandla inför publik mot Patrik Rindstål, advokat och partner på Lindahl.

Annons

 

Annons