Helena Helmersson avgår som vd för H&M – efterträds av Daniel Ervér

Taggar i artikeln

H&M
Publicerad
Uppdaterad

Helena Helmersson avgår som vd för klädjätten Hennes & Mauritz. Hon har arbetat i 26 år inom H&M-gruppen varav de senaste fyra åren som vd. Efterträdare är Daniel Ervér, som började på bolaget som sommartrainee 2005.

Realtid.se

”Det är med blandade känslor som jag har meddelat styrelsen mitt beslut att lämna vd-rollen. Jag är mycket stolt över vad vi de senaste åren tillsammans har åstadkommit under denna intensiva tid då vi navigerat igenom en pandemi och flera geopolitiska och makroekonomiska utmaningar. Det har dock stundtals varit en krävande tid för mig personligen och jag känner nu att det är dags att lämna vd-rollen, vilket självklart inte varit ett lätt beslut”, säger Helena Helmersson i ett pressmeddelande.

Hennes efterträdare är Daniel Ervér, som är 42 år och har arbetat inom H&M-gruppen i 18 år varav de senaste fyra åren som ansvarig för H&M. Han började som sommartrainee 2005 för att sedan bli anställd på inköpsavdelningen 2006. Därefter har Daniel bland annat varit ansvarig för merchandising på H&M i Tyskland och USA, landschef för H&M Sverige, inköpschef för H&M och ansvarig för H&M dam och herr.

-Då Helena nu valt att lämna vd-rollen är vi glada över att idag utse Daniel som vd för H&M-gruppen. Daniel är en kompetent, erfaren och respekterad ledare och har de egenskaper som behövs för att fortsätta utveckla H&M-gruppen, säger Karl-Johan Persson, styrelseordförande H&M-gruppen.

Annons

Annons