Fond Nyhet

Hejmos fond godkänd av FI – ”intresseanmälningar för flera miljarder”

Taggar i artikeln

Finansinspektionen Hejmo Spiltan
Per H Börjesson och hans nytillträdda vice vd Göran Pallmar. Foto: SpiltanPer H Börjesson och hans nytillträdda vice vd Göran Pallmar. Foto: Spiltan
Per H Börjesson och Spiltans vice vd Göran Pallmar. Foto: Spiltan
Publicerad
Uppdaterad

Finansinspektionen har godkänt Spiltan Invests portföljbolag Hejmo Kredits bolånefond. Godkännandet innebär att det blir möjligt att ta in kapital samt marknadsföra fonden.

Realtid.se

Efter att ha skickat in ansökan till Finansinspektionen i september kom nu beskedet att Hejmo Kredit AB:s bolånefond, som förvaltas av FCG Fonder, beviljas tillstånd. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det är otroligt roligt att vi äntligen kan ge oss in på marknaden. Med Finansinspektionens klartecken kan vi nu börja ta in kapital i fonden, säger Nicklas Larsson, vd Hejmo Kredit AB.

Den nya fonden kommer att erbjuda en liknande riskprofil som traditionella bostadsobligationer men målet är att ge en högre avkastning till investerare.  Ambitionen är att utmana storbankernas bolån och skapa en förändring på den svenska bolånemarknaden.

Annons

– Bra villkor på bolån ska inte enbart vara reserverade för de personer som är bäst att förhandla, utan målet är att fler ska ha möjlighet att sänka sina bolånekostnader. Vi ser också en väldigt stor efterfrågan på den nya bolåneverksamheten och Spiltan Invest har redan mottagit intresseanmälningar på bolån på flera miljarder kronor, säger Göran Pallmar, vice vd på Spiltan Invest.

Fonden kommer att erbjuda en bindningstid på tre månader till bolånekunder med stabil ekonomi. Därutöver kommer bolånetaket att vara begränsat till 60 procent av bostadens marknadsvärde.

Spiltans bolånesatsning sker genom dotterbolaget Hejmo, där Investment AB Spiltan sedan förra året äger 60 procent, vilket Realtid tidigare har skrivit om.Per H Börjesson bedömer att det krävs en volym på minst 20 miljarder kronor för att nå lönsamhet.

Annons

Collector-grundaren Lena Apler och IT-miljardären Dan Olofsson har tidigare investerat i Hejmo.

Annons