Här är det hygge att jobba

Taggar i artikeln

Arbetsliv
Publicerad
Uppdaterad

Med sju av tio städer är europeiska destinationer överrepresenterade bland de tio bästa i Working Abroad Index. Och bäst betyg av alla får Köpenhamn.

Realtid.se

Working Abroad Index omfattar totalt 50 städer, med en minsta urvalsstorlek på 50 respondenter per stad. Den är baserad på fyra underkategorier med minst två faktorer vardera. Deltagarna i undersökningen ombads att betygsätta varje faktor på en skala från ett (mycket dåligt) till sju (mycket bra).

Underkategorin Karriärmöjligheter inkluderar den lokala arbetsmarknaden, personliga karriärmöjligheter och huruvida flytt har förbättrat respondenternas karriärmöjligheter. Underkategorin Lön och jobbsäkerhet innehåller frågor om anställningstrygghet, ekonomins tillstånd och skälig lön. Arbetstid och balans mellan arbete och privatliv är betygsfaktorerna i underkategorin Arbete & Fritid. Och förutom den övergripande arbetstillfredsställelsen undersöker underkategorin Arbetskultur och tillfredsställelse om de som flyttat utomlands ser ett syfte med sitt arbete och om den lokala affärskulturen stöder kreativitet/tänkande utanför ramarna, uppmuntrar flexibilitet och främjar självständigt arbete och/eller platta hierarkier .

#1 Köpenhamn: Gott om tid för Hygge
I Working Abroad Index är Köpenhamn (1:a) den bäst rankade destinationen i Expat City Ranking 2022. De flesta expats i Köpenhamn är överens om att arbetskulturen stödjer flexibilitet, platta hierarkier och kreativitet. Nästan nio av tio ser också ett syfte med sitt arbete. De mest populära arbetsområdena bland så kallade expats i Köpenhamn är IT, sjukvård, transport och logistik, och utbildning .

Annons

#2 Dublin: Några av de bästa karriärmöjligheterna i världen
Dublin (2:a) följer strax efter Köpenhamn när det gäller att arbeta utomlands. Till skillnad från den danska huvudstaden är den irländska bland de tio bästa i alla fyra underkategorierna.

#3 New York: Extremt hög arbetstillfredsställelse bland expats
New York City rundar av topp tre i Working Abroad Index. Placeringen döljer dock att resultaten är ganska skarpt fördelade mellan de olika underkategorierna.

De tre sämsta: Istanbul, Johannesburg, Milano
På plats 50 av 50 presterar Istanbul dåligt över hela linjen. Den finns bland de tio nedersta för alla utom två av de tretton betygsfaktorerna som Working Abroad Index baseras på.

Annons

Johannesburg (49:a) gör det sämst i underkategorierna Karriärutsikter och Lön & jobbsäkerhet.

Till skillnad från i Johannesburg, ser expats i Milano (48:e) inte mycket av ett syfte med arbetet. Ungefär var fjärde är missnöjd med sitt jobb i allmänhet.

Städerna i topp tio
Köpenhamn
Dublin
New York City
Melbourne
München
Dubai
Amsterdam
Stockholm
Berlin
Düsseldorf

Annons

Stockholm (åttonde plats) utmärker sig tillsammans med Köpenhamn i underkategorin Arbete & Fritid (etta respektive två).

Städerna som rankas lägst
Valencia
Kairo
Hongkong
Kapstaden
Rom
Kuala Lumpur
Muscat
Milano
Johannesburg
Istanbul

 

Annons