Handelshögskolan gör världsunik satsning på lycka

Taggar i artikeln

Handelshögskolan
För snart ett år sedan sjösatte Handelshögskolan sitt nya Center for Wellbeing, Welfare and Happiness, lett av professorn Micael Dahlen.
Publicerad
Uppdaterad

Från och med höstterminen erbjuds alla nya kandidatstudenter på Handelshögskolan en intensivkurs i lycka och välmående – en världsunik satsning i sitt slag.

Realtid.se

För snart ett år sedan sjösatte Handelshögskolan sitt nya Center for Wellbeing, Welfare and Happiness, lett av professorn Micael Dahlen. Centret har som mål att med sin forskning verka för att vi ska bli mer välmående både som individer och som samhälle. Som ett led i detta inför nu Handelshögskolan en världsunik satsning på lycka på schemat för alla nya kandidatstudenter, från och med höstterminen 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

I augusti håller Handelshögskolan för första gången en intensivkurs i lycka och välmående för alla nya studenter på kandidatprogrammen vid lärosätets kursgård utanför Sigtuna. Till grund för kursen ligger högskolans mest populära valbara kurs, med fokus på lycka och välmående, som hålls av Micael Dahlen. De totalt 360 studenterna kommer delas upp i fyra grupper som tillbringar 24 timmar vardera på kursgården. Syftet är att sätta tonen för de kommande tre åren vid Handelshögskolan.

– Det här känns väldigt spännande. Genom att lägga den här grunden både för deras studieliv och för vad de studerar hoppas vi att de ska må bättre både nu och i det långa loppet och skapa en massa bra ringar på vattnet långt utanför våra väggar, säger Micael Dahlen i en skriftlig kommentar.

Annons

För redan inskrivna studenter kommer kursen Happiness and Wellbeing: Making a Better Life även fortsättningsvis att vara valbar under det tredje läsåret. För studenter på Retail Management-programmet kommer en kurs på samma tema att vara obligatorisk för alla studenter som är inskrivna från och med 2023, och kommer att ges första gången under vårterminen 2025.

– Hos oss börjar många av framtidens ledare sina karriärer. Genom att integrera välbefinnande i deras akademiska och professionella utveckling är vår förhoppning att våra studenter och alumner vill vara med och skapa en mer hållbar och välmående värld både för sig själva och för sina medarbetare, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm i sin presskommentar.

Annons