Bank & FintechNyhet

Han tar över som vd för SBAB

Ny på jobbet! Mikael Inglander är vd för statliga SBAB från och med i dag. Foto: SBAB
Publicerad
Uppdaterad

Styrelsen i statligt ägda SBAB har utsett Mikael Inglander till vd. Han tillträder tjänsten idag.

Realtid.se

Mikael Inglander har arbetat inom SBAB-koncernen sedan 2014, först i rollen som CFO och nu senast som tillförordnad vd i sex månader, efter att Klas Danielsson blev av med jobbet efter sju år på posten.

– Vi har genomfört en gedigen rekryteringsprocess där målet varit att hitta rätt ledare för att leda SBAB in i framtiden. Efter att ha matchat våra önskemål mot en lång rad kvalificerade interna och externa kandidater, har vi valt Mikael Inglander. Hans breda finansbakgrund, analytiska förmåga och kommersiella kundfokus i kombination med ett inkluderande ledarskap, en god prioriterings- och genomförandeförmåga samt en sund syn på riskhantering gör att han uppfyller våra kriterier. Dessutom är vi mycket nöjda med det arbete som Mikael gjort under den tid han varit tillförordnad vd, säger Jan Sinclair, styrelseordförande, SBAB, i en skriftlig kommentar.

– Det är med ödmjukhet som jag tar över VD-posten för en bank som fyller en viktig funktion som hållbar bolåneaktör. SBAB är ekonomiskt starkt med ett väletablerat varumärke, och även om många omvärldsfaktorer nu pekar på utmaningar så har vi goda förutsättningar att hantera dem. På ett rent personligt plan är jag glad att jag nu får förtroendet att leda företaget in i nästa skede av vår tillväxtresa, säger Mikael Inglander, i en presskommentar.

Annons

Tidningen Finansliv beskrev i ett reportage som publicerades 2019 om en hård arbetsmiljö där flera anställda och tidigare anställda på SBAB vittnat om en allt sämre arbetsmiljö på den statliga banken.

Annons