Karriär & ledarskapNyhet

Han tar över efter Hessius

Staffan Hansén, ny vd för AP3.Staffan Hansén, ny vd för AP3.
Staffan Hansén har tidigare varit vd för Storebrand Asset Management samt ansvarat för förvaltningen av Storebrandkoncernens livportföljer.
Publicerad
Uppdaterad

Tredje AP-fondens styrelse (AP3) har utsett Staffan Hansén till ny vd. Staffan Hansén är idag vd för SPP Pension & Försäkring och medlem i koncernledningen för Storebrand-koncernen. Han tillträder rollen på AP3 senast den 1 december och efterträder Kerstin Hessius som i mars annonserade att hon lämnar AP3:s vd-stol efter 18 år.

Realtid.se

Staffan Hansén har tidigare varit vd för Storebrand Asset Management samt ansvarat för förvaltningen av Storebrandkoncernens livportföljer. Han har tidigare också ansvarat för räntehandel på Handelsbanken och Alfred Berg. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna medarbetarna på AP3, och tillsammans med dem fortsätta leverera på fondens viktiga uppdrag för det allmänna pensionssystemet. Jag har stor respekt för de fina resultat som åstadkommits, och kliver in i vd-rollen med en ambition om att fortsätta utveckla AP3 som en kapitalförvaltare i världsklass i en kompetent och trivsam arbetsmiljö, säger Staffan Hansén, tillträdande vd för AP3 i en presskommentar.

AP3:s avkastning för helåret 2021 var 20,7 procent efter kostnader och resultatet uppgick till 86,8 miljarder kronor, det bästa resultatet i fondens drygt 20-åriga historia Under den senaste tioårsperioden uppgår AP3:s avkastning till 11,1 procent i genomsnitt per år.

Annons
Annons