Karriär & ledarskapNyhet

Han går från Nordea till Landshypotek

Johan Ericson är ny CFO på Landshypotek Bank.
Publicerad
Uppdaterad

Johan Ericson är ny CFO på Landshypotek Bank. De senaste fem åren har han  varit verksam som CFO inom Nordea på nordisk nivå, närmast för Asset & Wealth Management och dessförinnan för Corporates, Institutions & Investment Banking.

Realtid.se

Tidigare har han på Nordea bland annat haft chefsbefattningar inom kreditområdet och som regional kontorschef för storbolagskunder i Uppland/Gästrikland. Han har även arbetat inom treasury och finansiell utveckling på Bank of Scotland och GE Capital, samt med revision på Deloitte. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av teamet på Landshypotek. Erfarenhet från olika positioner inom bank och finans samt ett kontinuerligt fokus på värdeskapande förändring, kan förhoppningsvis bidra till bankens utveckling. Dessutom har jag alltid haft ett intresse för jord och skog. Att vara med och fortsätta utvecklingen av Landshypotek och samtidigt jobba både för och med den gröna näringen känns väldigt bra, säger Johan Ericson i en skriftlig kommentar.

Annons