Från vänster: styrelseordföranden Thomas Nygren, styrelseledamot Fredrik Linder och Managing Partner Emma Berglund Uväng.
Juridik

Hamilton går ihop med norska byrån Schjødt

Advokatbyrån Hamilton har gått ihop med den norska advokatbyrån Schjødt. 

Uppdaterad 2019-10-10
Publicerad 2019-10-09

Det var tre år sedan som advokatbyrån Hamilton gick ihop med teamet från Ashursts Stockholmskontor. Nu går Hamilton ihop med den norska advokatbyrån Schjødt, som är den tredje största advokatbyrån i Norge.

Förra året uppgick Schjødts omsättning till drygt en miljard norska kronor, vilket motsvarar cirka 1,09 miljarder svenska kronor. Tillsammans med Hamilton, som förra året hade en omsättning på 215 miljoner kronor, kommer de två byråerna att bilda en av de största advokatfirmorna i Norden.

– I och med att vi blir en av Nordens största advokatbyråer kommer vi att kunna konkurrera om de största och mest intressanta uppdragen. Vårt mål är att erbjuda en norsk-svensk one-stop-shop, säger Emma Berglund Uväng som är managing partner för Hamilton.

Thomas Nygren som är styrelseordförande i Hamilton, poängterar att sammanslagningen är ett naturligt affärsmässigt steg.

– Internationella aktörer betraktar ofta Skandinavien som en enhet och genom att gå ihop med Schjødt blir vi en starkare affärspartner. Redan idag har vi flera gemensamma ärenden tillsammans med Schjødt.

I och med sammanslagningen kommer Hamilton att gå upp i byrån Schjødt. Efter nyår kommer varumärket Hamilton således att bytas ut mot Schjødt i Sverige.

Byrån ska fortsätta att vara en affärsjuridisk fullservicebyrå där transaktions- och tvistelösningsdelen förväntas bli några av byråns största affärsområden. Totalt kommer byrån att ha cirka 250 jurister och advokater.

Vilka utmaningar ser ni?
– Inledningsvis kommer det att krävas mycket integrationsarbete, men det är vi förberedda på och har en plan för, säger Emma Berglund Uväng.

Förhandlingarna inleddes i januari och nu är alla tillstånd för sammanslagningen godkända. Ikväll kommer det att firas på Hamiltons kontor tillsammans med flera av de norska kollegorna. Sammanslagningen sker formellt den 1 januari 2020.

Platsannonser