Gustaf Rentzhog, vd för Söderberg & Partners.
Finans

Gustaf Rentzhog: "Lotten föll på KKR"

UPPDATERAD På fredagsmorgonen blev det offentligt att riskkapitalbolag KKR köper en stor del av Söderberg & Partners, strax under hälften av bolaget. 

– KKR är en väldigt bra match för för oss, säger Gustaf Rentzhog, vd för Söderberg & Partners.

Uppdaterad 2019-02-11
Publicerad 2019-02-08

Riskkapitalbolaget TA Associates, som köpte in sig i Söderberg & Partners 2014, har sålt sin andel. Det är den största delen i KKR-affären. Till det kommer mindre poster, bland annat från personal som har slutat i bolaget. KKR äger nu knappt hälften av Söderberg & Partners, men är minoritetsägare.

– Det har varit en process med många andra intressenter, men lotten föll på KKR, säger Söderberg & Partners vd Gustaf Rentzhog.

Han själv, styrelseordförande Per Olof Söderberg och den övriga ledningen blir kvar och har kontrollen över bolaget.  

Söderberg & Partners anser att KKR, med starka internationella muskler, har bra potential att förstärka Söderberg & Partners analysverksamhet inom wealth management.

– Vi blir stärkta med KKR:s globala resurser, säger Gustaf Rentzhog. 

– Dessutom kommer vi att kunna skapa nya vassare erbjudanden till kunderna utifrån den kunskap och kompetens KKR har i sin verksamhet. Vi kan till exempel stärka vår private banking verksamhet.

– Ytterligare ett skäl är att de har mycket kapital vilket är bra då vi har en förvärvsagenda i många länder.

Storbanken Citi – Citigroup Global Markets Limited – har varit finansiell rådgivare i processen. Det var även ABG Sundal Collier. Mannheimer Swartling Advokatbyrå har varit juridisk rådgivare.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in