Finans

GP Bullhound spår tekniktrenderna 2017

Den teknikorienterade europeiska investmentbanken har rankat nästa års tio viktigaste tekniktrender.

Uppdaterad 2016-12-14
Publicerad 2016-12-14

En färsk rapport från GP Bullhound "Technology Predictions 2017"  visar vilka tio trender som kommer att forma teknologiindustrin nästa år.

Artificiell intelligens (AI) är en av fyra sektorer som kommer att växa snabbt. AI kommer under året att nå en allt större marknad, särskilt när virtuella personliga assistenter som Apple Siri och Amazon Alexa växer i popularitet och automatiseringen av repetitiva arbetsuppgifter tar fart i företagsvärlden, enligt rapporten.

Streaming och e-sport står också inför betydande tillväxtmöjligheter 2017. Streaming förväntas omsätta 30 miljarder dollar och stå för cirka 20 procent av den totala amerikanska videoindustrin 2017. Utvecklingen av innehåll för VR/AR-plattformar kommer att växa markant. På lång sikt kommer tillväxten för automatiserade fordon och fintech ta fart på  och utgör därför ett mer långsiktigt alternativ för investerare.

Rapporten visar också att Europas enhörningar kommer att fortsätta växa. Flera av dem, som exempel nämns Spotify, Klarna och HelloFresh, har även potential att bli så kallade "decacorns", vilket innebär en värdering på över 10 miljarder dollar.

Slutsatserna i rapporten baseras på analyser av global investeringsdata och expertinsikter från GP Bullhounds globala team, ledande investerare och entreprenörer.

 

Tio tekniktrender 2017

1. Artificiell intelligens
2. Trådlös underhållning
3. E-sport
4. Gryningen för VR/AR-innehåll
5. Självkörande bilar
6. Fintech in i nya världar
7. Sociala medier i förändring
8. Molnbaserade tjänster
9. Teknikbolagen till börsen
10. Året med decacorns

Platsannonser