Karriär & ledarskapNyhet

Google lanserar ny satsning – vill ha förslag från anställda för att förbättra effektiviteten

Publicerad
Uppdaterad

Teknikjätten Google har lanserat en ny satsning kallad ”Simplicity First” som är tänkt att förbättra effektiviteten och fokuset inom verksamheten.

 

 

Finwire

Beslutet kommer efter att moderbolaget Alphabet rapporterat en rapport för andra kvartalet som var något svagare än vad analytiker förväntat sig. Det rapporterar CNBC.

Under ett möte för alla anställda i onsdags uppmanade vd Sundar Pichai alla medarbetare att bistå med information om vad de kan göra för att åstadkomma en snabbare produktutveckling och förbättra effektivitet på företaget.

Insamlingen ska ske genom en intern enkät, med deadline satt till den 15 augusti. I enkäten ställs bland annat frågor kring hur bolagets processer kan förbättras. Enligt vd:n är det ett sätt för verksamheten att ”öka resultatet snabbare”, men CNBC menar att satsningen också kan resultera i nedskärningar på vissa områden.

Annons

Under mötet förklaras även en oro för eventuella uppsägningar hos de anställda ha uppdagats, men personalchef Fiona Cicconi uppgav då att företaget fortfarande anställer och inte har några planer för sådana åtgärder just nu.

Google har dock meddelat att de planerar minska på takten för nyanställningar framöver.

Annons