Finans Nyhet

Fylgia toppar för fjärde året – Roschier, Maqs och Crusner vinner sina kategorier för första gången 

Taggar i artikeln

Årets Advokatbyrå Fylgia Regi
Publicerad

Vinnarna i Årets Advokatbyrå är utsedda för trettonde året. Storbyråerna Roschier och Maqs samt Göteborgsbyrån Crusner vinner sina kategorier för första gången medan Fylgia tar hem utmärkelsen för fjärde året.  

Realtid.se

Roschier vinner kategorin i den nya klassen storbyråer ”Advokatbyråer 500+ miljoner kronor” och Maqs  rankas högst i kategorin advokatbyråer 200-499 miljoner kronor. Stockholmsbaserade Fylgia rankas högst  bland de mellanstora advokatbyråerna (90-199 miljoner kronor). Crusner har nöjdast klienter av samtliga  rankade advokatbyråer (26 st) och vinner sin klass 25-89 mkr. 

– I år har vi en ny klass med de allra största advokatbyråerna som omsätter en halv miljard eller  mer. Vi gratulerar finsk-svenska Roschier som alltså toppar med bästa betyget från sina klienter. Också nya vinnare i Årets Advokatbyrå är Maqs och Crusner, båda byråerna med stora kontor i Göteborg. Återkommande på podiet och mästare i långsiktig kundvård är Fylgia  som topprankas för fjärde året, säger Ylva Gnosse, expertkonsult för Årets Advokatbyrå på  Regi.  

– Att vara byrån med de nöjdaste klienterna är det bästa betyget vi kan få. Det visar att vårt koncept med att ha en nära kontakt med klienten, en utpräglad affärsförståelse och god insikt i kundens verksamhet fungerar väl. Detta gör att vi kan axla rollen som kundens affärspartner vilket skapar bra och långsiktiga relationer, skriver Fylgia i en kommentar.

Annons

Det är för trettonde året i rad som Regi har genomfört sin stora bransch- och klientstudie där  kundnöjdheten mäts bland Sveriges advokatbyråer specialiserade inom affärsjuridik.  

Årets studie omfattar nära 1 000 bedömningar och 26 advokatbyråer ingår i studien.  Utgångspunkten är ”Nöjd Klient Index” som består av tretton kriterier som bland annat affärsnytta,  prisvärdhet, nivå av digitalisering och projektledning. Pris delas ut till den byrå med högst medelvärde. 

–Effekter av pandemin och insolvensfrågor dominerar årets branschrapport. Pandemin har  medfört mer uppdrag för affärsjuristerna inom bland annatt arbetsrätt, olika avtalsfrågor och insolvens.  Enligt klienterna förväntas antalet konkurser och rekonstruktioner öka. Men studien visar också att även om klientsamarbetena i huvudsak skett online, så har advokatbyråerna fortsatt leverera  rådgivning i världsklass. För det har verkligen behövts. Förvånansvärt många klienter har snabbt kunnat återgå till ”business as usual” med sina advokatbyråer, vilket är glädjande, säger Ylva Gnosse,

Annons

Sveriges nöjdaste klienter har utsett följande advokatbyråer till vinnare: 

Advokatbyråer 500+miljoner kronor 

1. Roschier  

2. Mannheimer Swartling 

Annons

Advokatbyråer 200–499 miljoner kronor

1. Maqs

2. Schjødt 

3. Cederquist 

Advokatbyråer 90–199 miljoner kronor

1. Fylgia 

2. AG Advokat 

3. Walthon 

Advokatbyråer 25-89 miljoner kronor 

1. Crusner  

2. MarLaw 

3. Moll Wendén 

 

Om Regis klientstudie Årets Advokatbyrå 

Årets Advokatbyrå är Sveriges största klientstudie för advokatbyråer specialiserade inom affärsjuridik och  genomförs årligen av analysföretaget Regi. I år gav närmare 1 000 köpare av affärsjuridik ger sin syn på  samarbetet och frågor om framtiden. Vinnarna koras vid ett direksänt kunskapsseminarium i Stockholm  den 14 januari 2020. Samarbetspartners är Chalmers Tekniska Högskola, Jurek Rekrytering &  Bemanning, CSI Helsinki och JP Infonet.

Annons