Finans Nyhet

Fundedbyme köper Laika

Taggar i artikeln

Crowdfunding Fundedbyme
Ingmar Rentzhog och Daniel Daboczy. Foto: Press
Publicerad

Fundedbyme förvärvar finansnischade kommunikationsbyrån Laika Consulting. ”Ett välskött bolag som vi samarbetat med sedan 2012”, säger Fundedbyme:s vd Daniel Daboczy.

Realtid.se

Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom förvärvet dubblar Fundedbyme sitt investerarnätverk till närmare 250.000 medlemmar och blir därmed Nordens största crowdfunding-plattform. Förvärvet finansieras genom en kontant del samt med en emission av nya aktier i Fundedbyme.

– Laika Consulting var ett av de första bolagen i Sverige som arbetade med crowdfunding när vi etablerade oss 2004. Jag ser fram emot att följa bolagets utveckling på nära håll. En kombination av Laikas kompetens om noterade bolag, tillsammans med FundedByMe med sin internationella samt digitala närvaro kan skapa nya möjligheter för tillväxt, kommenterar Laikas avgående vd Ingmar Rentzhog.

Annons

Han ska dock på deltid fortsätta att arbeta med strategiska kundprojekt för Fundedbyme och Laika Consulting. Han blir även ledamot i Fundedbyme:s styrelse. Därutöver ska han foksusera sitt nya projekt och bolag “We Don’t Have Time” som han också är vd för. Bolaget ska lansera ett ”Facebook” på temat global uppvärmning. Målet är att det ska locka 100 miljoner användare som bland annat ska kunna betygsätta beslutsfattares klimatarbete. Affärsmodellen ska bygga på annonsintäkter.

Fundedbyme och Laika vill inte uttala sig om köpeskillingen. De räknar dock med att omsätta runt 40 miljoner under det första gemensamma verksamhetsåret. De väntar sig också att deras gemensamma nätverk kombinerat med en konsolidering av IR och större IPO-affärer blir lukrativt.

– Laika är ett synnerligen välskött bolag som vi samarbetat med sedan 2012 och vi har under åren sett att vi har liknande ambitioner, visioner och attityder; nämligen att förbättra och förändra delar av den gamla ineffektiva finansvärlden. I våra bolags tillväxtfaser ser vi förvärvet som ett mycket intressant steg och vi bedömer att konsolideringen kommer att vara fördelaktig och genomförbar samt leda till synergieffekter som kan mätas genom kassaflödet, effektivitet och tillväxt, kommenterar Daniel Daboczy, vd och medgrundare av Fundedbyme.

Annons

Annons