Finans Nyhet

Freetrade rekryterar från Nordnet och Klarna

Taggar i artikeln

Freetrade Klarna Nordnet
Publicerad

Freetrade rekryterar Freetrade Luke Scrutton från Nordnet som finanschef för Freetrade i Sverige. 

Realtid.se

Bolaget blir den första neobrokern i Sverige med courtagefria investeringar i aktier och ETF:er (börshandlade fonder) i mobilen. Sedan den internationella lanseringen har Freetrade nått över en miljon användare internationellt och förväntas öka i och med Sverigelanseringen. För att möta efterfrågan rekryterar Freetrade offensivt och förväntas dubbla antalet medarbetare i Sverige innan årsskiftet. Det framgår av ett pressmeddelande.

En neobroker fungerar som en digital investeringstjänst utan några fysiska kontor och styrs genom en app. Freetrade grundades i Storbritannien och är från början finansierat av kunderna själva genom crowdfunding-kampanjer.

Luke Scrutton, Freetrade, NordnetLuke Scrutton.

Annons

Luke Scrutton är bolagets senaste tillskott och kommer från Nordnet, från rollen som Investor Relations Officer. Tidigare bär han med sig erfarenhet som Senior Business Analyst & Controller på Klarna.

– Luke kommer med värdefull kunskap till oss. Nu vill vi utforska aptiten på marknaden och få alla att investera, inte bara medelålders män, säger Karl Broomé, vd på Freetrade i Sverige i en skriftlig kommentar.

Sebastian Nilsson, med erfarenheter från Klarna och Offerta, är ett ytterligare tillskott till Freetrade Sverige. Sebastian Nilsson kliver in i rollen som Engineering Manager.

Annons

Appen förväntas släppas senare under Q4 till iOS. Freetrades grundare är Adam Dodds, CEO, och Viktor Nebehaj, CMO.

Annons