Karriär & ledarskapPå nytt jobb

Fredrik Rosengren ny rikskronofogde

Fredrik Rosengren. Foto: Fialotta Bratt
Publicerad
Uppdaterad

Regeringen har i dag utnämnt Fredrik Rosengren till ny rikskronofogde och chef för Kronofogdemyndigheten. Han kommer närmast från tjänsten som överdirektör på Skatteverket och tillträder den 5 september.

Realtid.se

Att vända på varje sten för att bryta segregationen och pressa tillbaka den organiserade brottsligheten är prioriterade frågor för regeringen, och här spelar Kronofogdemyndigheten en central roll. På senare år har myndigheten tagit de första stegen mot att bli en mer effektiv och tillgänglig myndighet med hjälp av bättre digitala verktyg. Det framgår av ett pressmeddelande från finansdepartementet.

– Jag är glad att regeringen i dag har utsett Fredrik Rosengren till ny rikskronofogde, säger finansminister Mikael Damberg i en skriftlig kommentar.

– Fredrik har stor vana och erfarenhet av utvecklingsarbete och av brottsförebyggande arbete. Jag är övertygad om att han kommer kunna leda och fortsätta utveckla Kronofogdemyndigheten på ett mycket bra sätt så att myndigheten motsvarar de förväntningar som ställs på den, inte minst i arbetet med att förebygga och motverka brott.

Annons
Annons