Forskningshjälp satsar på USA – räknar med miljardomsättning

Taggar i artikeln

EYOYSverige
Pär Rock och Petter Eriksson.
Publicerad
Uppdaterad

Content Online har på kort tid gått från ”källarbolag” till att omsätta närmare en halv miljard kronor. Nu är siktet inställt på miljarden, och närmast väntar en expansion i USA. I kväll prisades forskningsinformationsbolaget i regionfinalen i Entrepreneur Of The Year i Stockholm.

Anders Frick

Content Online förser forskare runt om i världen med tillgång till den senaste och bästa forskningen. Det säger Pär Rock, som grundade bolaget tillsammans med barndomsvännen Petter Eriksson.

– Vi köpte ett bolag 2015 som vi sedan har växt kraftigt och expanderat in i nya nischer samt geografiskt. Detta för att vi såg en stor efterfrågan på mer data och mer forskning för alla som arbetar med forskning och utveckling, säger Pär Rock.

Tillväxten för Content Online har varit väldigt kraftig. Omsättningen har under åren 2018-2022 ökat från 40 till 65 till 87 till 223 till 352 miljoner kronor. Årets siffra ser ut att landa på till 420 miljoner kronor, och efter det är siktet inställt på miljarden.

Annons

Pengarna kommer till 70 procent från universitet, 15 procent från myndigheter och 15 procent från andra företag.

Hur har ni gjort för att så kraftigt kunna öka omsättningen de senaste åren?
– Det är helt enkelt för att vi både har expanderat in i nya nischer men också geografiskt, säger Pär Rock.

Hur ser planerna ut för bolaget framöver?
– Vi ska fortsätta att expandera geografiskt. USA är nästa marknad som vi ska in på efter att vi nu har tagit Europa, säger Pär Rock.

Annons

EY-juryns motivering lyder som följer: Best International Growth – Petter Eriksson och Pär Rock, Content Online AB
”Vinnarna har bevisat, på ett strukturerat, väldefinierat och genomtänkt sätt, att entreprenörskap inte behöver handla om uppfinning, utan bara att göra en trögrörlig bransch bättre. Med en väl avvägd känsla för risk, i kombination med starka drivkrafter, har bolaget expanderat kraftigt. Det har på några få år nått en omsättning på närmare en halv miljard och med en 10-procentig vinstmarginal. Att de två grundarnas fäder kärnfullt uttryckte: ”att ni är för körkade för att starta eget” är inget som kunnat stoppa dessa brinnande entreprenörers framfart över världen.”

Annons